Версія для друку

Готуємося до Великодня

4 квітня в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара на факультеті української й іноземної філології та мистецтвознавства відбувся культурологічний захід «Готуємося до Великодня».

Такі заходи проводяться в університеті щорічно напередодні великодніх свят. Усіх присутніх тепло привітала науковий керівник групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді, завідувач кафедри української літератури, доцент Наталія Олійник. Учасники представили писанки, витинанки, вишивку, зразки петриківського розпису, а також влаштували майстер-класи для бажаючих. Цього разу в університеті побували майстри народного мистецтва Дніпровського регіону. Серед них – і викладачі ДНУ. Наприклад, доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Тетяна Гарькава та її студенти презентували на виставці мистецтво петриківського розпису.

Не менш цікавими були мальованки учнів Партизанської школи (керівник гуртка – член Національної спілки народних майстрів України Наталія Авдєєнко).

Гармонійно вписалися в мистецьке коло учасники студії народної вишивки «Оберіг», яка діє в ДНУ (керівник – методист групи аналізу у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Наталія Щербак).

Мистецтво петриківської мальованки з майстер-класами презентувала на цьому яскравому заході відома майстриня народної творчості Валентина Панко, що викликало в присутніх інтерес і захоплення.

Як завжди, приємним доповненням свята стала книжкова виставка, дбайливо підібрана науковою бібліотекою ДНУ (директор – Світлана Кубишкіна). Власні витвори презентували співробітники наукової бібліотеки Юлія Печена і Яніна Стець.

Студенти-філологи заспівали пісень, які створили святкову атмосферу і піднесений весняний настрій.

Уже традиційним став благодійний ярмарок, у якому взяли участь студенти університету. Усі кошти від свята будуть спрямовані на волонтерську допомогу.

Такі свята згуртовують, приваблюючи естетичною довершеністю, любов’ю до рідної землі, відчуттям нескінченної краси. Вони залучають студентів до невичерпних народних традицій української культури.

Група аналізу у сфері гуманітарної освіти
та виховання молоді
Фото: Наукова бібліотека ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram