Версія для друку

Науку творить молодь!

Під таким гаслом із другого семестру на економічному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара розпочалася активна планова робота з організації участі молоді в міждисциплінарних наукових дослідженнях з економіки. Цей напрям на факультеті очолює доктор економічних наук, професор кафедри банківської справи Ілона Семенча, яка нещодавно провела відкритий майстер-клас «Участь у науковій конференції: правила написання та подання тез». Його відвідали молоді вчені та студенти різних курсів і спеціальностей економічного факультету ДНУ.

За півтори години майстер-класу присутні дізналися про можливості студентів у сучасному світі творити науку, а також про весь кропіткий процес проведення наукових досліджень і його специфіку. А саме: про форми представлення результатів власних досліджень та особливості написання тез (їхню структуру, принципи і правила, яких необхідно дотримуватися для подання результатів наукових досліджень у видання, внесені до наукометричних баз, інші тонкощі написання для забезпечення подальшого цитування виданих матеріалів іншими науковцями).

Крім того, йшлося про можливості участі студентів-економістів ДНУ в різних наукових заходах: конференціях, конкурсах StartUp, грантових проектах та в дослідженні, розпочатому до 100-річчя університету та присвяченому розвитку економічної науки вченими економічного факультету.

Так, для зручності спілкування між студентами та обміну відомостями на платформі економічного факультету ДНУ в системі Office365 була створена інформаційна база з наукової роботи студентів, де розміщується вся актуальна інформація про вітчизняні та закордонні наукові заходи, семестровий план роботи та оголошення про очікувані події.

Вчені факультету переконані, що системна робота з молоддю щодо її заохочення до наукової активності в різноманітних напрямках – це шлях до нових досягнень, нової якості освіти, нових фахових і творчих здобутків випускників-економістів та розвитку економічної науки в цілому.

Економічний факультет
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram