Версія для друку

Олімпіада як практикум з юридичного консультування

Студентки юридичного факультету ДНУ ім. О. Гончара взяли участь в Олімпіаді юридичних клінік з консультування клієнтів, організованій Асоціацією юридичних клінік України за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» 2-4 березня у м. Ірпінь.

Головний приз – поїздка до Нідерландів, де команда-переможець буде представляти Україну на міжнародному раунді змагань. На олімпіаду було відібрано 20 команд з 37, у тому числі, команду від юридичної клініки ДНУ ім. Олеся Гончара. Наші студентки-магістри Олександра Дриголь та Світлана Тишлек з великим натхненням, вірою у свій університет та великим багажем знань відправились до Університету державної фіскальної служби України у м. Ірпінь. Суддями олімпіади цього року були представники Адвокатури та юридичних компаній, державної системи безоплатної правової допомоги, Директорату з питань з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності.

Команди мали пройти три етапи змагань та вирішити чотири фабули, які були розроблені представниками Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України, Національною асоціацією адвокатів України, а також представниками юридичного бізнесу, які надають правові послуги на умовах ProBono. У ролі клієнтів були студенти Київського національного університету театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого та Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова. Протягом трьох днів команди показували високий рівень практичної юридичної підготовки, визначали емоційний стан клієнта, надавали першу правову допомогу та мали справу з клієнтами, психічний стан яких міг вибити команди з колії. Актори настільки увійшли в ролі, що на Олімпіаді можна було бачити і сміх, і лють, і навіть сльози. До англійського етапу конкурсу були запрошені студенти з Польщі.

Наші дівчата, на жаль, не перемогли, але показали високий рівень підготовки, знайшли нових друзів, мали змогу поспілкуватися з видатними адвокатами та юристами, набули корисний досвід та гідно представили свій університет.

Юридична клініка ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram