Версія для друку

«Сучасні заклади освіти-2018»: золота медаль у ДНУ!

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара взяв участь у масштабній події освітньої галузі України – IX Міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» та VII Міжнародній виставці освіти за кордоном «World Edu», які проходили в Києві за підтримки Міністерства освіти і науки України й Національної академії педагогічних наук України.

Свої досягнення на цьому представницькому форумі наш університет презентував спільно з Інжиніринговою школою при ДНУ та «Асоціацією Ноосфера». «ДНУ представив на виставці всі напрямки діяльності: наукову, освітню, міжнародну. Акценти були зроблені на останніх досягненнях в інженерній та технічній сферах, тому університет на виставці представляли фізико-технічний факультет, факультет фізики, електроніки і комп’ютерних систем та факультет прикладної математики. Були представлені програмні продукти і технічні пристрої, які мають не тільки наукове значення, а й прикладне застосування. Наші нагороди по-особливому цінні, адже цього року учасниками виставки були більше 750 освітніх і наукових закладів із 25 регіонів України та 12 країн світу», - зазначив ректор ДНУ Микола Поляков.

Золоту медаль виставки «Сучасні заклади освіти-2018» ДНУ отримав у тематичній номінації «Впровадження сучасних методів навчання, проектів, програм і технологій для удосконалення та підвищення ефективності освітнього процесу».

«Наш проект визнаний найкращим із 653 робіт, поданих за цією номінацією. Темою роботи була взаємодія бізнесу і науки на прикладі співпраці «Асоціації Ноосфера» і ДНУ, – повідомив проректор з навчально-педагогічної роботи Віктор Куземко. – Автори-розробники проекту – завідувач кафедри космічних інформаційних технологій Юрій Ткачов та керівник Інжинірингової школи Тетяна Булана. Складова частка навчального навантаження студента – це самостійна робота, вона складає великий обсяг (від 50%) часу, відведеного на навчальний процес. Наші науковці демонструють, як підвищити ефективність самостійної роботи, наприклад, із залученням Інжинірингової школи можна впроваджувати технології проектно-орієнтованого навчання під керівництвом експертів відповідних галузей. Також пропонується практика впровадження STEM-освіти, зокрема створення комплексу навчально-проектних лабораторій з робототехніки, веб-дизайну, програмування, створення комп’ютерних ігор тощо».

Наочними прикладами ефективності такої роботи є прикладні проекти: програмування мікроконтролерів роботизованих пристроїв, розробка мобільного додатку SOS для відправлення повідомлення патрульним одним натиском на смартфоні, створення приладу для вимірювання відстані між ним та точкою на поверхні землі, переобладнання настільного токарного верстату на двокоординатний обробний центр з числовим програмним управлінням тощо. Особлива гордість – розробка студентів факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем та факультету прикладної математики програмно-апаратного комплексу ArtOS на замовлення штабу ракетних військ і артилерії Командування Сухопутних Військ ЗСУ.

Для довідки:

Міжнародні виставки «Сучасні заклади освіти» та «World Edu» – найбільший представницький форум нашої країни, який презентує досягнення та досвід у реформуванні всіх рівнів освіти, розширенні міжнародної співпраці для подальшої інтеграції в освітній і науковий простір, засоби навчання, програми та рішення для підвищення ефективності освітнього процесу. Це ефективний дискусійний і навчальний майданчик як для науково-педагогічної спільноти, фахівців IT-сфери, органів влади та управління, так і для підростаючого покоління – школярів, абітурієнтів і студентів.

Цього року учасниками великої триденної події стали більше 750 освітніх закладів і наукових установ із 25 регіонів України та 12 країн світу: Болгарії, Грузії, Іспанії, Канади, Китаю, Латвії, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, США та Чехії. Окрім конкурсної програми у 9 номінаціях, на учасників чекала також змістовна тематична програма, що включала понад 70 різноманітних конференцій, презентацій, семінарів, круглих столів, майстер-класів, воркшопів, відкритих уроків, панельних дискусій.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. Олеся Гончара
Автор фото: Т. Булана,
Інжинірингова школа


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram