Версія для друку

Підсумки Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка в ДНУ

У Дніпровському національному університеті визначили переможців першого етапу VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, який розпочав свою роботу в День української писемності та мови.

Щороку дев’ятого листопада в Україні відзначаємо свято, яке є даниною одному з найцінніших надбань нашого народу – мові. Саме мова є душею нації, її генетичним кодом, основою, на якій формується культурна самобутність.

Переможці конкурсу (зліва направо): Юлія Малієнко, Наталія Онищенко, Аліна Манжура, Маргарита Гордієвич

Студенти та викладачі завжди відзначали це свято по-особливому. Традиційно цього дня стартував перший етап VIIІ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Організацію цього етапу було доручено Центру історії та розвитку української мови (голова журі конкурсу – декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, науковий керівник Центру, професор Ірина Попова; голова оргкомітету – директор Центру, до¬цент кафедри української мови Наталя Голікова).

У конкурсі взяли участь 24 студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ імені Олеся Гончара. Переможцями першого етапу стали: І місце – Юлія Малієнко (УУ-15-2), ІІ місце – Маргарита Гордієвич (УУ-17-1), Наталія Онищенко (УУ-15-2), III місце – Аліна Манжура (УУ-15-1), Вероніка Мунтян (УУ-17-1).

Щиро вітаємо наших переможців, переконані, що досвід, набутий у цьому конкурсі, допоможе їм і надалі підкорювати нові вершини.

Сподіваємося, що з року в рік кількість шанувальників рідного слова буде збільшуватися. У всьому світі відомо, що державна мова є універсальною формою об’єднання людей в одне ціле, в один народ. Чомусь тільки українці це ще не зовсім збагнули.

Тетяна Шевченко, провідний спеціаліст
Центру історії та розвитку української мови,
доцент кафедри української мови


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram