Версія для друку

Битва бізнес-планів за реальні інвестиції

На кафедрі менеджменту та туристичного бізнесу факультету міжнародної економіки ДНУ ім. О. Гончара відбувся захист бізнес-проектів серед магістрів, які навчаються за спеціальністю «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».

За навчальним планом магістрів передбачено викладання дисципліни «Інвестиційний менеджмент», за результатами вивчення якої має бути розроблено бізнес-план інвестиційного проекту. Сама структура бізнес-плану передбачає застосування цілого спектру знань, вмінь та навичок, які студенти надбали до цього моменту. Це й аналіз ринку, конкурентів, попиту та пропозиції, і організаційний, виробничий та маркетинговий план підприємства, і, звісно, інвестиційна та фінансова привабливість ідеї.

Магістри не були обмежені ні щодо вибору ідеї, ні щодо структури розробки проекту. Але до необхідних умов презентації поставилися сумлінно.

Молоді фахівці резюмували результати свого аналізу в точних цифрах об’єму необхідних інвестицій, терміну окупності, джерел інвестицій, грошового потоку тощо. Вони зробили серйозні розрахунки для створення, організації, реєстрації та реалізації бізнесу в різноманітних сферах: від відкриття ресторану швидкого харчування, де все обслуговування відбувається через снекові автомати і створення бізнесу з прокату велобайків, і до реєстрації підприємства з виготовлення ферм з добутку криптовалют.

За результатами захисту проектів, було обрано найкращі та найактуальніші в сьогоденному бізнес-середовищі. Розробникам запропоновали доопрацювати проекти та презентації для участі в інвестиційній платформі битви стартапів Хакатон, що відбудеться в Дніпрі наприкінці січня наступного року.

Ця інвестиційна платформа передбачає зустріч реальних ідей з реальними грошима. Результатом такої взаємодії стане можливість отримати фінансову підтримку великого бізнесу для розвитку перспективних ідей або детальний та адекватний аналіз інвесторів можливостей та загроз проектів, що зароджується в молодих головах нації.

Ми бажаємо успіхів нашим студентам під час битви стартапів, адже для перемоги у них усе є: амбіції, знання та підтримка викладачів, з якими ці проекти було створено.

Факультет міжнародної економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram