Версія для друку

ДНУ ім. О.Гончара – ІІ місце в Україні за кількістю випущених та працевлаштованих ІТ-спеціалістів

Цього року вітчизняна ІТ-галузь здобула численні перемоги на міжнародній арені, а її внесок в економічний розвиток України важко недооцінювати. IT-галузь за минулий рік була на третьому місці серед інших галузей з експорту. Цей сектор економіки вже становить 3,4% ВВП України.

Головна запорука таких успіхів – чудова база талановитих та високоосвічених спеціалістів. Асоціація «ІТ України» за підтримки провідних ІТ-компаній України постійно проводить різноманітні дослідження ефективності ІТ-освіти в Україні.

Так, за результатами дослідження у 2017 році найбільший внесок у підготовку дипломованих ІТ-фахівців для галузі розробки програмного забезпечення в Україні вносять 12 закладів вищої освіти, перші п’ять з яких:

1. Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

2. Дніпровський національний університет ім. О. Гончара. *

3. Київський національний університет ім. Т. Шевченка.

4. Харківський національний університет радіоелектроніки.

5. Національний університет «Львівська політехніка».

*Примітка: на думку виконавчого директора асоціації ІТ-Dnipro Community Євгена Гостищева, переважна більшість працевлаштованих ІТ-фахівців – це випускники факультету прикладної математики ДНУ.

Варто відзначити, що за результатами аналогічних досліджень у 2012 році наш університет посідав п’яте місце, у 2013 році – четверте місце.

За результатами дослідження Асоціації «ІТ України» визначено ТОП-5 міст України за кількістю ІТ-спеціалістів, серед яких м. Дніпро посідає 2-ге місце.

Методика дослідження: дослідження базується на результатах обробки первинних статистичних даних ринку праці в ІТ-галузі. У ході дослідження було опрацьовано близько 10 тисяч записів реальних учасників ринку праці у сфері ІТ з-понад 20 міст України, що становить чверть від загальної кількості осіб, зайнятих в українській ІТ-індустрії.

Більш детально з результатами дослідження можна ознайомитися:

http://itukraine.org.ua/news/infografika-ukrayinska-it-industriya-zagalni-dani-ta-profesiynyy-profil-specialistiv

Завідувач кафедри комп`ютерних технологій,
професор Наталя Гук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram