Версія для друку

«Студент на 1 день» на економічному факультеті

27 листопада на кафедру економіки, підприємництва та управління підприємствами ДНУ імені Олеся Гончара завітали учні шкіл м. Дніпро на захід «Студент на 1 день».

Доктор економічних наук, завідувач кафедри, професор Тетяна Гринько та доцент кафедри, кандидат наук з державного управління Людмила Величко привітали гостей. Людмила Величко провела заняття з дисципліни «Управління проектами» для студентів 5-го курсу спеціальності «076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та гостей заходу. Школярі мали унікальну можливість поринути в атмосферу студентського життя. Заняття проходило активно: учні разом зі студентами із захопленням обговорювали сутність та принципи функціонування економіки, брали участь у діловій грі «Кращий бізнес-проект м. Дніпро».

Захід відвідали учні Данило Суліман (школа № 33), Олег Ємцов, Антон Семенихін (школа № 63), Поліна Левченко, Єлизавета Козлова, Дар’я Гнененко, Олександр Коровкін, Аліна Кононенко, Ілля Прокоф’єв, Сергій Горбань, Дмитро Артемов (школа № 133), Кирило Рожков, Олександр Доманчук, Костянтин Швець, Вікторія Зажирко, Марина Буряк, Валерія Тижненко, Максим Шикін, Микита Іванов (школа № 31).

За кращий проект ресторану змагалися три команди. Перед учасниками було поставлене непросте завдання, яке потребувало не тільки знань з економіки, а й креативного підходу. Дівчата і хлопці працювали із захопленням. У кожній команді бурхливо обговорювався проект між досвідченими, талановитими студентами 5-го курсу та креативними, здатними нестандартно мислити одинадцятикласниками. Школярі пропонували нові ідеї, а студенти обґрунтовували доцільність такого проекту з точки зору витрат на проект та прибутку від його реалізації і термінів окупності. Дуже цікаво було спостерігати за тим, як учні з повагою ставляться до студентів, сприймають їх як мудріших та досвідченіших.

Перша команда презентувала проект «Новий Орлеан» під слоганом «Поринь в атмосферу минулого». Команда обґрунтувала доцільність відкриття ресторану у стилі «Ретро» в парку імені Шевченка та витрати на реалізацію проекту.

Проект наступної команди, на думку учасників, повинен містити такі ключові позиції: оформлення ресторану в італійському стилі; придбання франшизи в італійського ресторану.

Третя команда презентувала проект ресторану з назвою «Містер Джестер». На думку учасників, заклад має бути розрахований на відвідувачів, які мають наміри відпочивати всією сім’єю. З цією метою в проекті розроблений цілий комплекс послуг для відпочинку дорослих та цікава програма для дітей. Саме цей проект обрали, як найцікавіший та найпривабливіший.

У цілому, захід «Студент на 1 день» пройшов у досить позитивній атмосфері. Ми будемо раді бачити таких учнів серед студентів нашого університету на спеціальності «076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

Кафедра економіки, підприємництва
та управління підприємствами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram