Версія для друку

Студенти ДНУ в гостях у учнів ЛІТу

На запрошення педагогічного колективу Дніпровського ліцею інформаційних технологій при ДНУ ім. О. Гончара представники чотирьох технічних факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели зустріч із учнями та їхніми батьками.

Декани, професори та студенти провідних кафедр фізико-технічного, механіко-математичного, факультетів фізики, електроніки та комп’ютерних систем і прикладної математики розповіли присутнім про спеціальності, за якими в університеті здійснюється підготовка бакалаврів, умовами і правилами абітурієнтської кампанії в 2018 році, а також познайомили з особливостями навчання і працевлаштування студентів. Під час спілкування в ліцеїсти отримали можливість поставити гостям запитання щодо особливостей вступу на певну спеціальність, організації освітнього процесу тощо.

«Продуманий професійний підхід до позиціонування закладу вищої освіти на ринку освітніх послуг, формування комплексних планів маркетингової і комунікаційної діяльності разом із їх якісною організацією сьогодні є факторами успішного розвитку будь-якого ЗВО, – говорять у ДНУ. – Як показує наш досвід, найефективнішим є усне спілкування з цільовою аудиторією. Тому дуже важливо проводити планомірну та регулярну роботу з випускниками – зустрічатися з ними, організовувати для них щось особливе».

Цього разу представники факультету прикладної математики запропонували присутнім презентацію спеціальностей факультету, розповіли про міжнародні програми з НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І.Сікорського» та Університетом дю Мен (м. Ле Ман, Франція), які успішно реалізуються на факультеті.

Також батьків цікавила технологія актуалізації навчальних курсів на факультеті прикладної математики і методи приведення їх у відповідність до вимог роботодавців. Університетські фахівці повідомили, що відтепер (на вимогу Закону України «Про освіту») на факультеті прикладної математики до обговорення навчальних програм залучаються і роботодавці, а саме фірми і компанії, які є членами IT-Dnipro Community. Ця асоціація об’єднує близько 20 провідних регіональних компаній із розробки програмного забезпечення. Представники IT-Dnipro Community виступають у ролі стейкхолдерів для факультету, здійснюють його організаційну та методичну підтримку, результатом чого є успішне працевлаштування випускників.

А от студенти факультету прикладної математики розповіли ліцеїстам про сучасні напрями розвитку IT-індустрії Дніпровського регіону, поділилися власним досвідом опанування знань, навичок і працевлаштування.

Зазначимо, що протягом багатьох років значна частина випускників Дніпровського ліцею інформаційних технологій вступають до лав факультету прикладної математики Дніпровського національного університету, формуючи близько чверті його загального контингенту. Така довіра учнів ліцею разом із високим рівнем підготовки математичного та комп’ютерного спрямування на факультеті прикладної математики ДНУ є запорукою успішності випускників та їхнього подальшого вдалого працевлаштування.

Заступник декана факультету прикладної математики,
доцент Олександр Кузенков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram