Версія для друку

Прискорено, але якісно

Уже багато років поспіль серед студентів спеціальності «Фінанси і кредит» економічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара навчаються випускники коледжів Дніпра за прискореною формою підготовки. Особливо тісні зв’язки кафедри фінансів та банківської справи підтримують із коледжами, які входять до складу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Наприклад, із Машинобудівним коледжем, що є державним закладом вищої освіти ІІ рівня акредитації та структурним підрозділом нашого університету. Саме в цьому коледжі здійснюється підготовка фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем молодшого спеціаліста з фінансів та кредиту.

Професор Юлія Макаренко розповідає про наукову діяльність на факультеті

Завідувач кафедри фінансів ДНУ, професор Оксана Грабчук – частий гість і учасник профорієнтаційних заходів у закладі. Це і професійне спілкування, і методична робота, й необхідність узгодження навчальних планів підготовки фахівців коледжу та економічного факультету ДНУ, з якими активно працювали методист циклової комісії Леся Сиса та доцент кафедри фінансів Оксана Водолазська. Також це і необхідність розробки атестаційних матеріалів, а головне – мотивувати випускників коледжу до продовження навчання на економічному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

От і цього року для майбутніх випускників запланована серія робочих зустрічей із представниками випускових кафедр спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування». Дати їх проведення попередньо узгодили куратор групи – викладач циклової комісії економічних дисциплін Тетяна Сидоренко та доцент кафедри фінансів ДНУ Ярослав Дробот.

Доцент Людмила Аксьонова окреслює перспективи фінансово-економічної освіти

Перше робоче спілкування наших викладачів і студентства відбулося в аудиторіях кафедри банківської справи. Завідувач кафедри Олена Шевцова розповіла студентам, що 2018 рік, який буде для них роком вступу до університету, ювілейний: ДНУ ім. О.Гончара святкуватиме 100-річчя з дня заснування. Олена Йосипівна додала, що економічна освіта в університеті так само має майже столітні традиції, адже кафедра політекономії у той час була організована однією з перших.

Важливість фінансово-економічної освіти та перспективи працевлаштування представила студентам доцент кафедри Людмила Аксьонова. Професор Ілона Семенча та старший викладач Ольга Шкут пояснили особливості навчання на факультеті за рівнями підготовки бакалаврів і магістрів. Перспективи наукової діяльності розкрила професор Юлія Макаренко. А доценти В’ячеслав Дереза і Василь Демиденко розповіли про можливості наскрізної практичної підготовки в банківських установах, страхових компаніях та небанківських фінансових установах міста та області. Всі виступи супроводжувалися відеопрезентаціями, що зробило зустріч наочною та яскравою.

Студенти коледжу проходять комп’ютерне анкетування

Доцент В’ячеслав Дереза проводить практичне заняття

У практичній частини зустрічі для студентів коледжу були проведені консультації із дисциплін, матеріали з яких заплановано включити до вступних тестових іспитів. Крім того, університетські фахівці провели перевірку знань студентів на комп’ютерах лабораторії кафедри банківської справи.

Години розмов і праці для студентів Машинобудівного коледжу та викладачів кафедри банківської справи ДНУ пройшли непомітно. Напруга та хвилювання перших хвилин знайомства перейшли у дружнє і позитивне спілкування. Переконані, що ця зустріч із викладачами-професіоналами банківської справи стане для майбутніх фахівців фінансової діяльності України потужним мотиваційним фактором в обранні свого шляху.

Кафедра банківської справи


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram