Версія для друку

Підсумки конкурсу «Лідер студентської науки ДНУ»

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара підбито підсумки щорічного конкурсу «Лідер студентської науки ДНУ» за результатами 2016/2017 навчального року.

Усього у конкурсі взяли участь 22 студенти із 11 факультетів: хімічного, економічного, геолого-географічного, біолого-екологічного, медичних технологій діагностики та реабілітації, суспільних наук і міжнародних відносин, психології, міжнародної економіки, фізики, електроніки та комп’ютерних систем, української й іноземної філології та мистецтвознавства, систем і засобів масової комунікації. Переможці визначалися у трьох напрямах: «Суспільні й гуманітарні науки», «Природничі науки» та «Технічні науки».

Зокрема, в напрямі «Суспільні й гуманітарні науки» І місце посів Михайло Альохін, студент групи РС-17м факультету медичних технологій діагностики та реабілітації. Михайло є автором 32 наукових публікацій, у тому числі – двох науково-методичних посібників; учасником понад 19 міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій і семінарів. Виконує значну організаційну роботу, зокрема, як наставник підготував одного переможця обласного конкурсу, дев’ятеро переможців міських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт з соціології, економіки, правознавства та філософії. За високий рівень наукової та громадської діяльності Михайло нагороджений відзнакою Криворізького міського голови, грамотою Дніпропетровського ОІППО, грамотами та подяками управління освіти і науки виконкому Криворізької міської ради, відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради. Протягом навчання заохочувався Іменною стипендією Президента України, Іменною стипендією імені Михайла Грушевського; нагороджений нагрудним знаком «Відмінник ДНУ».

ІІ місце в зазначеному напрямі посів Ігор Пронін, студент групи СФ-16м факультету суспільних наук і міжнародних відносин.

ІІІ місце здобула Дар’я Чіненова, студентка групи ЦБ-16м-1з економічного факультету. В 2016 році Дар’я представляла наш університет у Міжвузівському конкурсі студентських наукових робіт із галузі науки «Економіка та управління в сфері торгівлі», за що здобула перемогу в номінації «За високий рівень теоретичного обґрунтування досліджуваної проблеми» і отримала грамоту. Має Міжнародній сертифікат (англійською мовою) слухача тренінг-семінару «International Seminars in Ukraine, Armenia and Georgia». Дар’я відзначена грамотою за вагомий внесок у розвиток студентської науки на економічному факультеті, високі навчальні здобутки, суттєвий внесок у розвиток студентського життя та активну студентську позицію.

У напрямі «Природничі науки» всі переможці є представниками хімічного факультету. Так, І місце посіла Анастасія Кравцева, студентка групи ХФ-16м-2. Сфера наукової діяльності Анастасії – прискорення пробопідготовки при атомно-абсорбційному визначенні важких металів у об’єктах навколишнього середовища, зокрема ґрунтах та шахтних водах. Брала участь у XV та XІV Всеукраїнській конференції молодих вчених та студентів з актуальних питань сучасної хімії, XVІІІ Міжнародній молодіжній науково-практичній конференції «Людина і Космос». Опубліковано вісім тез-доповідей та матеріалів конференцій. Має диплом ІІІ ступеня за перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт 2016/2017 н.р. із природничих, технічних та гуманітарних наук за роботу «Особливості спектрофотометричного визначення гумінових речовин в ґрунтах».

ІІ місце посів Роман Чабаненко, студент групи ХФ-16-1. Основною сферою його наукової роботи є пошук методів та подальший синтез потенційно біологічно активних речовин. За результатами наукової діяльності Роман має один патент, дві тези міжнародної конференції та дві статті, подані до друку в міжнародні журнали, що реферуються наукометричною базою Scopus. Цікавою подією житті Романа, як він сам зазначає, була участь у науково-популярному заході «Ніч науки», де лабораторія, в якій він виконує наукові досліди, презентувала ряд видовищних хімічних експериментів. У подальшому Роман планує продовжувати займатися науковою діяльністю.

А от ІІІ місце в цьому напрямі посіла студентка групи ХФ-17м-1 Мар’я Біліченко.

Представники хімічного факультету також є абсолютними переможцями в напрямі «Технічні науки». І місце там посів Єгор Поливанов, студент групи ХТ-16-3. Сферою наукової роботи Єгора є харчовий інжиніринг та моделювання. Серед його основних досягнень – створення квантово-хімічних моделей, які дозволяють розробляти харчові системи на основі полісахаридів уронатного складу. Єгор є автором 10 наукових робіт, серед яких чотири статті, що входять до наукометричних баз та шість тез. У 2017 році отримав диплом ІІ ступеня за кращу доповідь на конференції «Інноваційні технології розвитку у сфері харчових виробництв, готельно-ресторанного бізнесу, економіки та підприємництва: наукові пошуки молоді» (Харківський державний університет харчування та торгівлі).

ІІ місце посіла студентка групи ХТ-14-5 Анна Могилевиць. А ІІІ – студентка групи ХВ-16м-4 Анна Зубенко. До сфери наукових інтересів Анни належить створення та удосконалення технологій отримання модифікованих фенольних і естерних олігомерів та отримання на їх основі захисних покриттів із покращеними властивостями. Є автором 12 наукових робіт.

Науковий керівник Студентського наукового товариства
ДНУ ім. О.Гончара,
доцент Вадим Горбань


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram