Версія для друку

Студенти шукають відповіді на економічні питання у дебатах

На економічному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара пройшов IV Дебатний економічний турнір, що зібрав за одним столом студентів ІІ-ІІІ курсів, які вдало продемонстрували ораторський хист і здібності до захисту власної точки зору, а також уміння аргументовано опонувати та грамотно рецензувати доповіді колег. Традиційно турнір проходить із ініціативи викладача кафедри статистики, обліку та аудиту Дар’ї Бесчастної та ради студентів економічного факультету.

У перший день за звання кращих змагалися команди представників кафедри економічної теорії та маркетингу, кафедри статистики, обліку та економічної інформатики і кафедри економічної кібернетики. Студенти вирішували питання, що характеризують сучасні проблеми суспільства та економіки. Зокрема, команди міркували над важливістю інвестицій в освіту, ефективністю економічних санкцій та причинами і наслідками підвищення рівня мінімальної заробітної плати в Україні.

За результатами першого туру перше місце здобула команда «Економіка & економічна кібернетика», другу сходинку посіла команда «Економіка & прикладна статистика», а третю – команда маркетологів. Окремо журі відзначило грамотами третьокурсників Миколу Третяка (за найкращу доповідь), Яну Григолаю (за найкраще рецензування) та другокурсника Юрія Гуртового (за найкраще опонування).

Другого дня команди спеціальностей «Облік та оподаткування», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» та «Фінанси, банківська справа та страхування» обговорювали економічні ефекти Нового року, еволюцію світових грошей і децентралізацію – цікаві й актуальні теми, зовсім не схожі на теми звичайних теоретичних лекцій. Найкращою, на думку журі, стала команда спеціальності «Облік та оподаткування», яка показала не тільки високий рівень підготовки й аргументованість відповідей, а й по-справжньому командну гру та взаємопідтримку. Із незначним відривом друге місце посіли студенти спеціальності «Економіка підприємства», бронзу отримали фінансисти.

Також того дня найкращим доповідачем було визнано Ірину Костенко, яка розкрила питання доцільності децентралізації в Україні; найкращим опонентом – неординарного обліковця, студента ІІ курсу Олександра Бордуся, який яскраво та обґрунтовано відстоював власну точку зору щодо можливих наступних етапів еволюції грошей; найкращим рецензентом виявилася Ганна Косенко, студентка групи ЕП-16-1, яка показала приклад красивої критики виступів суперників.

Окремо журі, що складалося з викладачів та випускників економічного факультету ДНУ, відзначило грамотами найактивніших учасників дискусій: Іванну Мушин (напрям підготовки «Облік і оподаткування»), Владислава Мазницю (напрям підготовки «Економіка»), Анастасію Лихачевську (напрям підготовки «Економіка підприємства»). Проте найоригінальнішою все ж була визнана доповідь Кирила Іванова (напрям підготовки «Фінанси»).

За словами доцента кафедри статистики, обліку та економічної інформатики ДНУ Вікторії Дмитрієвої, саме такі заходи дають студентам можливість бути почутими, усвідомити необхідність базових теоретичних знань, розширити свої навички ораторського мистецтва та вміння обґрунтовано вести дискусії.

Ось як говорять самі студенти: «Ніколи не думав, що теорія може бути такою цікавою! Окремо хочеться подякувати капітану нашої команди Іванні Мушин і всій кафедрі статистики, обліку та економічної інформатики за підтримку та віру в нас!» – зазначив студент ІІ курсу спеціальності «Облік та оподаткування» Федір Могильний.

До зустрічі на нових наукових заходах Економу! Адже тільки ми – Економ – на щасті не економимо!

Студент ІІ курсу спеціальності «Економіка»
Юрій Гуртовий


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram