Версія для друку

«Перспективні напрямки сучасної електроніки, інформаційних і комп’ютерних систем»

На базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара 22-24 листопада пройшла ІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Перспективні напрямки сучасної електроніки, інформаційних і комп’ютерних систем».

Конференція стала об'єднуючим фактором для науковців з різних наукових шкіл України, які працюють в сучасних напрямках електроніки, інформаційних і комп’ютерних систем. Для участі у науковому форумі було заявлено і подано 174 доповіді з 18-ти міст України: Вінниця, Кам’янське, Дніпро, Херсон, Львів, Запоріжжя, Луцьк, Харків, Ніжин, Чернівці, Ужгород, Мукачеве, Дрогобич, Івано-Франківськ, Кривий Ріг, Київ, Одеса, Суми. Представлені доповіді, як в усній, так і в стендовій формі обговорювалися на п'яти секціях: «Інформаційні системи і технології»; «Комп'ютерні системи і компоненти»; «Радіотехнічні пристрої й засоби телекомунікації»; «Функціональна електроніка, мікро- і нанотехнології»; «Фізичні явища в матеріалах електронної техніки та технологія їх отримання».

Урочисте відкриття конференції розпочалося з ювілейних доповідей: «50 років кафедри прикладної і комп’ютерної радіофізики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (доповідач – завідувач кафедри, проф. О.О.Дробахін») та «До 100-річчя з дня народження директора ДМЗ, лауреата почесного звання «Заслужений машинобудівник України» Л.Н. Стромцова» (доповідач – с.н.с. Інституту Транспортних систем і технологій НАН України «Трансмаг» Ю.В. Лаврич»).

Теоретичні, практичні й технологічні питання у вищевказаних напрямках підтвердили актуальність конференції, яка продемонструвала прагнення науковців розв'язати сучасні проблеми мікро-, опто- та наноелектроніки, модернізації сучасних технологій, створення та оновлення інформаційних та комп'ютерних систем.

Конференція відзначила широкий діапазон розглянутих наукових проблем у сучасних напрямках електроніки, інформаційних і комп’ютерних систем. Достатньо високого наукового і науково-організаційного рівня конференції вдалося досягти завдяки роботі оргкомітету. Конференція відзначила значні досягнення вчених, дослідників, інженерів і технологів у розвитку фундаментальних та прикладних досліджень у галузі сучасної електроніки, інформаційних та комп’ютерних систем. Почесними грамотами та цінними нагородами відзначили доповіді молодих учених: А. Соломенко, А. Барилка, Є. Николенко, О. Галиченко, Я. Шедловська, В. Кукуяшний, О. Хіль, А. Микитас, А. Здешиц, Д. Кравцова.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram