Версія для друку

День науки ДНУ в Царичанській школі

На запрошення колективу вчителів та учнів учені Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара провели День науки Університету в Царичанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Зокрема, з майстер-класами у форматі STEM-освіти до смт Царичанка завітали представники хімічного факультету, факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем, факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, а також Регіонального навчально-методичного центру моніторингу освіти.

Наприклад, доцент кафедри фізики твердого тіла та оптоелектроніки Михайло Дергачов зацікавив учнів нестандартним підходом до викладання «класичного» курсу фізики. Виходячи з класу, діти ділилися думками: «От, якби в нас так викладали завжди»! У свою чергу, адміністрація школи звернулася до фізиків ДНУ за допомогою в запуску та налаштуванні надсучасного електронного телескопу, що має використовуватися в рамках шкільного курсу з астрономії. Спеціалісти надали всі необхідні консультації та домовилися про подальшу співпрацю. Також для учнів 9-11 класів декан факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ провів презентацію свого факультету. Дмитро Свинаренко розповів про всі спеціальності, особливості навчання і перспективи працевлаштування, умови проживання в гуртожитках та можливості для самореалізації студентів. За спостереженнями декана, найбільшу зацікавленість майбутні абітурієнти виявили саме до спеціальностей ІТ-напрямку.

Жвавий інтерес з боку школярів викликала й презентація завідувача науково-дослідної лабораторії теоретичних та прикладних проблем хімії Віталія Пальчикова та доцента кафедри фізичної та неорганічної хімії Надії Стець. До уваги учнів царичанської школи вони запропонували 15 експериментів із науково-популярної хімії. Це були досліди на самозаймання (горіння) металів, солей, органічних речовин, окисно-відновні кольорові реакції; каталітичний розклад перекису водню, цинкування монет тощо.

Також школярам Царичанки сподобалися відкриті уроки французької, англійської й української мов, проведені для них університетськими філологами.

А от директор Регіонального навчально-методичного центру моніторингу освіти ДНУ Тетяна Балашова представила школярам Навчально-методичний центр довузівської підготовки, що діє при університеті. Вона розповіла про можливості навчання учнів 5-11 класів на навчальних базах та у Малому університеті РНМЦМО, де школярі мають змогу поглибити та систематизувати знання з основних загальноосвітніх предметів. Зазначимо, що в цьому виступі старшокласників особливо зацікавила можливість отримання додаткових балів при вступі до університету.

За докладними роз’ясненнями на ці та інші питання стосовно умов і правил вступу до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара абітурієнти можуть звертатися до приймальної комісії ДНУ: м. Дніпро, вул. Казакова, 18, 14-й корпус (механіко-математичний факультет), к. 205; тел.: (056) 760-89-83, (056) 760-87-17; e-mail: pk_dnu@i.ua

Крім того, приймальна комісія Дніпровського національного університету завжди відкрита до нових пропозицій із проведення подібних професійно-орієнтаційних заходів у загальноосвітніх закладах нашої області. Запрошуємо до співпраці!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram