Версія для друку

Успіх спортсменів ДНУ в Студентській лізі дзюдо

Студенти-дзюдоїсти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобули перемоги в п’ятому сезоні Студентської ліги 2017/2018, що зібрала на татамі студентів, аспірантів, викладачів із різних ЗВО України.

У найбільших студентських змаганнях із дзюдо, які нещодавно стартували в Дніпрі, взяли участь команди з 11 закладів вищої освіти із Дніпра, Києва, Запоріжжя, Кам'янець-Подільського та Кривого Рогу. Команда ДНУ ім. О.Гончара під керівництвом Сергія Шаматріна була представлена дев’ятьма спортсменами, серед яких у зв'язку з травмою був відсутній один із лідерів українського дзюдо – студент юридичного факультету, майстер спорту України Олександр Кошляк. Але це не завадило нашим спортсменам зібрати у свою скарбничку повний комплект нагород. Так, І місце здобула студентка гр. РД-14-1 біолого-екологічного факультету Аліна Жучка; ІІ місце посів студент гр. ЕФ-16-1 економічного факультету Кирило Іванов, а ІІІ місце розділили студентка гр. ВВ-14-2 факультету міжнародної економіки Наталія Щербина та викладач кафедри фізичного виховання та спорту Ольга Хауссі.

«Дзюдо – бойове мистецтво, яке підвищує силу і витривалість, швидкість реакції та рухів. Проте щоб бути успішним у дзюдо, недостатньо просто бути фізично сильним або технічним – на татамі потрібно думати. Перемогти супротивника з мінімумом зусиль, переграти його, зловити на миттєвій помилці – саме такі принципи принесли дзюдо славу "інтелектуальної боротьби", через всю ідеологію якої проходить думка, що розумний може перемогти набагато сильнішого», – пояснює тренер збірної ДНУ Сергій Шаматрін.

Нагадаємо, що кожен сезон Студентської ліги складається з трьох етапів: осіннього, зимового та весняного. Тож бажаємо нашим спортсменам нових перемог і запрошуємо всіх до Палацу спорту ДНУ в секцію дзюдо.

Кафедра економічної кібернетики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram