Версія для друку

Хто яскравіше «запалить свій всесвіт»?

Щорічні змагання між факультетами на «Кубок ректора», що пройшли 23 листопада у Дніпровському національному університеті, цього року здивували глядачів масштабністю, новими яскравими виступами, талановитими учасниками, новими випробуваннями. Усіх учасників концертно-конкурсної програми об’єднала спільна ідея «Запали свій всесвіт!»

Для університетської молоді творчий огляд першокурсників традиційно є великим святом, підтвердженням чому була переповнена зала Палацу студентів, яка ледь вміщувала усіх глядачів яскравого студентського шоу. До того ж, організатори провели велику рекламну кампанію заходу в соціальних мережах, де розміщували проморолик кожного факультету. Організовані Палацом студентів, профкомом та радою студентів ДНУ змагання щороку мають різні ідею та форми проведення, що надає можливість студентам проявити себе і згодом реалізувати свої здібності у творчих колективах ДНУ.

Про особливості цьогорічного заходу розповів голова ради студентів геолого-географічного факультету, другокурсник Тимур Бут: «Цьогорічні творчі змагання проводяться між усіма 16-ма факультетами університету. Команди не розраховуватимуть, як минулі роки, на друге і третє місця: переможець буде лише один, – відзначив Тимур. – У виступі кожного факультету повинна розкритися загальна ідея заходу – «Запали свій всесвіт!» через акторську майстерність, хореографію, вокал. Як учасник минулорічного «Кубка ректора» можу відзначити, що цього року підготовка потужніша, організаторам вдалося залучити більше спонсорів, які надали фінансову підтримку заходу. Від них студенти отримають різноманітні сертифікати під час розіграшів: знижки у кафе, безкоштовні години гри в боулінг-клубах тощо. Як команда організаторів, ми здійснили великий відбір, фільтрацію жартів, танців».

Власне, у постановках номерів брали участь також представники студрад факультетів, які допомагали молодшим колегам – першокурсникам належним чином підготуватися до виступів.

Самі учасники відзначили, що спільна робота в команді під час підготовки до заходу принесла їм чимало задоволення, незважаючи на деякі суперечності через різні погляди на втілення задуму. Найкращі представники факультетів з точки зору відкритості й акторських умінь на сцені Палацу студентів показали власне розуміння ідеї «Запали свій всесвіт!». Для одних це була боротьба темного й світлого в людині, яка, врешті-решт, завершується перемогою останнього (юридичний факультет), для інших – намагання подолати «сіру масу», яка дедалі більше зростає й перешкоджає розкритися індивідуальностям (факультет медичних технологій діагностики та реабілітації), ще для когось – запалити свій всесвіт означає насолоджуватися всім, чим займаєшся й цінувати це (історичний факультет).

«Цього року ми вирішили відійти від жартів і торкнулися філософської теми: не потрібно зважати на сірі будні, а створювати самому собі настрій, виходити за рамки цього світу й робити креативні речі, розкриваючи себе при цьому», – зазначила Олександра Апанасенко з факультету суспільних наук і міжнародних відносин. «Своїм виступом ми хочемо переконати кожного, що не потрібно розглядати однобоко лише темне, або лише світле в людині, а важливо розкривати власні яскраві емоції, даруючи іншим гарний настрій», – відзначили студентки геолого-географічного факультету Аліна та Галина. Ілля Лазарєв з мехмату: «Наш виступ – про всесвіт під назвою «Мехмат» і те, що ми дружна сім’я, а також про те, як важко на факультеті, де мало дівчат. Тетяна Терещенко, факультет прикладної математики: «Ми хочемо показати, що найголовнішими є взаємини між людьми, і про це не варто забувати ні за яких обставин».

Згідно із суддівським рішенням, володарем «Кубку ректора» став хімічний факультет: усім сподобався, а, можливо, навіть і загіпнотизував шаманський танець, який мав на меті зцілити інфіковане тяжкою недугою людство. У номінації «краща пісня» переміг фізтех, «кращий танець» – у факультету медичних технологій діагностики та реабілітації, «приз журі» здобув факультет психології, «приз глядацьких симпатій» – факультет прикладної математики, «приз за кращий відеоролик» – геолого-географічний факультет.

Виступи факультетів оцінювали: голова ради студентів ДНУ 2013-2015рр. Антоніна Худа, голова ради студентів ДНУ Артем Кравченко, директор компанії Studentland Ірина Ганза, голова культурно-масового комітету ДНУ Лілія Потапенко, голова ради студентів студентського містечка Іван Омельяненко, куратор студентських проектів, співробітник Палацу студентів ДНУ Ольга Ломська. Головні спонсори заходу: школа англійської мови Speak up, Хлібна справа «Франс.уа», компанії Studentland, GlobalBilgi.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram