Версія для друку

Уряд Палестини зацікавлений у підготовці фахівців у нашому університеті

Дніпровський національний університет ім. О. Гончара відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Палестини в Україні доктор Мохаммед аль-Ассад та Консул Посольства Палестини в Україні Давуд Жаллуд.

Під час зустрічі з ректором університету Миколою Поляковим члени представницької делегації висловили зацікавленість у збільшенні контингенту студентів з Палістини та розглянули різні напрямки співпраці з академічної мобільності та наукових обмінів. «Загалом 86 громадян Палестини отримали в різні роки дипломи нашого університету, – наголосив Микола Вікторович. – Здебільшого їх цікавили спеціальності факультетів прикладної математики та фізики, електроніки і комп’ютерних систем, але університет може запропонувати багато сучасних спеціальностей».

Гостей зацікавили освітні можливості новоствореного факультету медичних технологій діагностики та реабілітації, який представляла декан, доктор медичних наук Марина Щербиніна та завідувачі кафедр, професори Тетяна Шевченко та Володимир Саричев. «Зі спеціальності “Технології медичної діагностики і лікування” ми здійснюємо підготовку за освітніми ступенями «бакалавр» і «магістр», також за наявності базової медичної освіти можна отримати магістерський ступінь «лікар-лаборант», термін навчання – 1 рік 10 місяців, також є можливості продовжувати навчання в аспірантурі для здобуття ступеню PhD», - наголосила Марина Борисівна.

Надзвичайний та Повноважний Посол Палестини в Україні Мохаммед аль-Ассад подякував керівництву університету за підготовку висококваліфікованих фахівців для своєї держави: «Сьогодні в Палестині змінилися правила визнання дипломів про освіту за кордоном, значно розширений перелік акредитованих університетів та інститутів, також змінилися умови для наших абітурієнтів. Вважатиму за честь представляти ДНУ серед інших послів арабського світу для розширення академічних, наукових і культурних обмінів між нашими державами», – наголосив пан Посол.

Також ректор і представники Посольства обговорили умови навчання і проживання палестинських студентів, важливість опанування російської та української мов, особливо для студентів медичних спеціальностей, адже це є запорукою ефективної інтернатури в лікувальних закладах регіону. Мохаммед аль-Ассад запросив ректора особисто та інших співробітників ДНУ ім. О. Гончара відвідати університети Палестини для розширення наукових та академічних обмінів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram