Версія для друку

Міжнародний пленер «Бещади-2017»

Студенти ІІ-IV курсів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ ім. О.Гончара взяли участь у міжнародному пленері «Бещади-2017» в м. Полянчик у Польщі.

Маргарита Шинкарьова за роботою

Цей міжнародний проект організовувався завідувачем кафедри образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ Віктором Корсунським спільно з Фундацією «Шептуха». Нашу делегацію на чолі з Віктором Олексійовичем у Польщі представляли шестеро студенток-художниць: Маргарита Шинкарьова, Анастасія Якушечкіна, Анастасія Харіна, Катерина Кузьмінова, Карина Марченко, Анна Ноздрань і викладач кафедри Леся Ковальчук.

Учасники заходу відвідали визначні архітектурні й заповідні місця Карпатського регіону Польщі. Зокрема, найбільше враження від екскурсій наші студенти отримали в музеї м. Санок, на виставці художніх робіт К. Песчинського та інших закордонних майстрів.

Анастасія Харіна малює карпатський пейзаж

За десять днів пленеру молоді митці університету спільно зі своїми польськими колегами виконали велику кількість етюдів у різноманітних техніках. Підсумковий вернісаж приніс усім учасникам значний досвід та натхнення для нових творчих звершень, зміцнивши відносини між європейськими художніми школами. Усі митці отримали дипломи про участь у міжнародному пленері «Бещади-2017».

Настінний розпис у комплексі "Шептуха" виконують

завідувач і викладач кафедри - Віктор Корсунський та Леся Ковальчук

Перемовини завідувача кафедри Віктора Корсунського із польськими колегами дали велику перспективу на проведення наступного художнього пленеру в Бещадах восени 2018 року, де візьмуть участь світові майстри з відомих університетів США, Канади, Польщі та Чехії.

Команда ДНУ готова до підсумкового вернісажу

Учасники пленеру «Бещади-2017» висловлюють щиру подяку організаторам за можливість отримати досвід сумісної міжнародної праці серед вищих навчальних закладів.

Викладач кафедри
образотворчого мистецтва та дизайну
Леся Ковальчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram