Версія для друку

Вітання ректора з нагоди Міжнародного дня студента

Шановні студенти!

Міжнародний день студента – свято, що об’єднує сучасну молодь, освічену й ініціативну, обдаровану й креативну, в прагненні щасливого майбутнього, у вірності гуманістичним ідеалам суспільства.

Студентство є однією з найпрогресивніших верств Української нації, мірилом Гідності і Свободи. Саме в молоді роки людина здатна подолати стереотипи минулого, сказати нове слово в науці, техніці, літературі, мистецтві, суспільному житті, явити світові новий тип особистості – цілеспрямованої та талановитої, здатної до саморозвитку та самовдосконалення.

Наш університет прямує до свого 100–річчя. Тисячі випускників уславили його ім’я, втілюючи в життя найсміливіші винаходи в космічній галузі, долаючи літературні вершини, прокладаючи нові шляхи в усіх сферах наукового знання, представлених у нашій альма-матер. Впевнений, що й нинішнє покоління студентів, відкриваючи історію нового університетського століття, впише не одну яскраву сторінку в літопис його здобутків. ДНУ імені Олеся Гончара, як один з кращих вищих навчальних закладів України, розкриває перед молоддю такі можливості, об’єднуючи у своєму освітньому потенціалі численні наукові школи та напрями.

Університетська молодь знаходиться у вирі соціальної активності, органічно поєднуючи навчання з допомогою переселенцям з Донбасу, пораненим бійцям АТО, соціально вразливим верствам населення. Це вияв кращих людських якостей, непарадного патріотизму.

Науково-педагогічний колектив університету завжди відгукується на прогресивні ініціативи молоді, підтримуючи розвиток здібностей, талантів, наукових і життєвих перспектив. На студентство покладаються величезні надії у формуванні нової картини гуманного й досконалого світу. Адже освіта – найкращий вартовий свободи.

Щиро бажаю вам миру на рідній землі, найкращих успіхів у навчанні, творчого піднесення, здоров’я, щасливого життя, яскравої і сповненої енергії добротворення молодості, зустріч з особистостями, які надихатимуть на звершення!

З повагою ректор Микола Поляков


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram