Версія для друку

Університет відвідав Генеральний консул Німеччини в Дніпрі Вольфґанґ Мьоссінґер

Під час другого візиту до ДНУ ім. О.Гончара пан Мьоссінґер детально ознайомився з діяльністю Центру українсько-німецьких наукових досліджень та відкрив семінар «Актуальні перспективи лінгвокраїнознавства та методичні розробки з курсу "Лігнгвокраїнознавство (Німеччина)"».

Вітаючи Генерального консула Німеччини, ректор університету Микола Поляков наголосив, що співпраця з університетами Німеччини триває ще з 80-их років минулого століття. «Сьогодні нашими партнерами є Університет Кобленц-Ландау, Педагогічний університет Фрайбурга, Університети прикладних наук міст Міттвайда та Інгольштадт, – зазначив Микола Вікторович. – Найактивнішими є факультети міжнародної економіки, економічний, історичний та механіко-математичний. Зокрема, в Університеті Кобленц-Ландау 60 студентів прослухали академічні курси в межах виконання TEMPUS-проектів, а 53 студенти, переважно з факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем та механіко-математичного, навчалися за програмами академічної мобільності в Бранденбурзькому технічному університеті». Також ректор наголосив на великому значенні інтеграції в освітній процес ДНУ ім. О. Гончара лекторів Німецької служби академічних обмінів DAAD.

«Ми живемо у відкритому світі, де перед молоддю відкрито безліч можливостей. Звісно, основним завданням програм з академічної мобільності є отримання нових знань і збагачення досвіду, з якими молода людина повернеться в Україну й буде працювати на користь своєї держави», – наголосив Вольфґанґ Мьоссінґер.

Як історик за фахом Генеральний консул приділив багато уваги діяльності університетського Центру українсько-німецьких наукових досліджень. Він зустрівся з науковцями центру та його керівником, професором Світланою Бобильовою, дав високу оцінку результатам багаторічної діяльності та зацікавився виданими монографіями. Також йшлося про популяризацію історичних фактів щодо внеску етнічних німців, які мешкали на нашій території, у розвиток економіки і культури регіону. Як приклад, пан Мьоссінґер навів проект зі створення QR-Gide в кількох містах України, де в електронному путівнику означені архітектурні пам’ятки, пов’язані з історією німецьких поселень. Проект підтримується Посольством Німеччини в Україні.

Також Вольфґанґ Мьоссінгер взяв участь у семінарі «Актуальні перспективи лінгвокраїнознавства та методичні розробки з курсу "Лігнгвокраїнознавство (Німеччина)"», що проходив протягом двох днів на базі кафедри германської філології ДНУ. До обговорень долучилися DAAD-лектори з Києва, Харкова, Сум та Дніпра, студенти та викладачі українських ВНЗ. Учасники семінару розглянули наступні теми: лінгвокраїнознавство як наукова дисципліна, аналіз навчальних матеріалів, аналіз навчальної програми, німецькомовне лінгвокраїнознавство та Україна, майбутнє лінгвокраїнознавства.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram