Версія для друку

У ДНУ імені Олеся Гончара розпочалося теплопостачання в 15, 16 і 17 корпуси

Як повідомив проректор з адміністративно-господарської роботи Микола Ружин, 25 жовтня була запущена подача тепла у першу лінію об’єктів університетської інфраструктури. «В корпуси № 15, 16, 17 вже розпочато теплопостачання, скоро там температурний режим покращиться. Також невдовзі почнемо опалювати 14-й корпус. Сподіваємося, що з 4 листопада, коли завершиться переговорна процедура про закупівлю газу в НАК «Нафтогаз України» (згідно з вимогами ПАТ «Дніпрогаз»), почнеться постачання газу на котельні малого тиску», - сказав Микола Миколайович.

Нагадаємо, що 20 жовтня відбулася зустріч із студентським активом та викладачами, на якій керівництво університету дало роз’яснення стосовно затримки теплопостачання в навчальні корпуси і гуртожитки. Ректор Микола Поляков зазначив, що керівництво відкрите до діалогу і фахівці за напрямками готові надати студентам і викладачам усю інформацію та відповісти на запитання.

Зокрема, перший проректор ДНУ Олександр Кочубей розповів про виконані роботи із переобладнання котелень та тепломереж для підготовки до опалювального сезону та часткового переоснащення застарілого обладнання з метою економії коштів та забезпечення безперебійного теплопостачання. «Закінчені роботи з часткового переведення районної котельні по вулиці Казакова з опалення газом на тверде паливо та перероблені тепломережі. Це дасть змогу забезпечувати теплом навчальні корпуси № 1, 14, 15, 16, 17 та гуртожитки №4, 5, 6 і 7. Таким чином, забезпечуватися теплом буде понад 50 тис. м. кв. навчальних площ і житлових приміщень», – зазначив Олександр Олексійович.

Студентам повідомили, що триває тендерна процедура щодо укладання договорів на газопостачання для котелень малого тиску. Всього в університеті 7 котелень малого тиску, які постачають тепло в навчальні корпуси № 2, 3, 4, 5, 8, гуртожитки № 1, 2, 3, ННК «Акваріум» та Палац студентів. Відповідно до чинного законодавства тендерна процедура була розпочата з моменту визначення в кошторисі університету видатків на газопостачання. Термін закінчення тендерної процедури – 15 листопада.

Стосовно інформації про переїзд факультетів у інші корпуси, Олександр Олексійович наголосив, що цей варіант розглядався лише на випадок аномально низьких температур у листопаді, до завершення тендерної процедури на закупівлю газу. «Як будь-який господар розглядає варіанти дій на випадок непередбачуваних ситуацій, так і ми розробляли план заходів для такого випадку».

Головний бухгалтер Світлана Руссу зазначила, що кошти, виділені із державного бюджету на оплату комунальних послуг у 2017 році нашому університету, були вичерпані ще у 1 кварталі поточного року. «Протягом 2017 року за енергоносії ДНУ ім. О. Гончара було сплачено 32 млн. грн, із них тільки 14 млн. грн. – бюджетних коштів, а інше – за рахунок власних надходжень» – зазначила Світлана Олегівна. За підрахунками планово-фінансового відділу, на опалення корпусів ДНУ протягом поточного року іще необхідно 17,5 млн. грн.

Також головний бухгалтер наголосила, що інформація про відпустки викладачів за власний рахунок, яка була опублікована інтернет-джерелами, не відповідає дійсності. «На засіданні ректорату ми повідомляли, що у нас є багато викладачів, які не брали відпусток протягом кількох років, тому ми рекомендували факультетам, щоб протягом січня-лютого 2018р. ці викладачі використали відпустки. Йшлося виключно про оплачувані відпустки за минулі роки», – наголосила Світлана Олегівна.

Завідувач навчального відділу Ольга Верба відповіла на запитання студентів щодо змін у графіку навчального процесу в першому семестрі.

ІАА «УНІ-прес»
ДНУ ім.О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram