Версія для друку

Яскравий ювілей економічного факультету

20 жовтня в Палаці студентів ДНУ економічний факультет Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відсвяткував свій ювілей: цього року відзначається 40 років першого набору студентів.

Темою свята стали музичні стилі не тільки останніх десятиліть, а й українські народні та козацькі пісні 17-го століття, вишуканий вальс, що збирав міських жителів Львова у 18-му столітті. Різноманіття пісень і танців, наче осіннє листя, створювало чарівну атмосферу.

Саме традиції та згуртованість є візитівкою нашого факультету. Цьогоріч першокурсники кожної спеціальності під кураторством вже більш досвідчених старшокурсників презентували творчі номери, де продемонстрували свій креатив, таланти й гумор. Незважаючи на дебют у подібних заходах, вони показали свою багатогранність і роботу в команді. Тут були й неординарні танці студентів спеціальності «Маркетинг», дуже яскраві пародії від «першачків» спеціальності «Економіка підприємства», ліричний фьюжн за класичним сценарієм про Ромео і Джельєту від фінансистів та гострий гумор від студентів першого курсу спеціальності «Облік та оподаткування».

Родзинкою вечора були виступи кафедр, які підготували викладачі разом зі студентами. Для студентів стала одкровенням неймовірна акторська гра, вокал, гумор і танці їхніх таких зазвичай суворих та вимогливих викладачів.

Під час заходу неодноразово згадували факти з історії факультету та деканів, які зробили значний внесок у розбудову та становлення економічного факультету, зокрема Сергія Олександровича Смирнова, під керівництвом якого факультет став найуспішнішим та найзгуртованішим.

Нагороду «Кубок декана», що була запроваджена минулого року радою студентів економічного факультету разом з деканом С.О. Смирновим, була передана кафедрі економічної теорії та маркетингу. Першокурсники кафедри стали переможцями за підсумками трьох заходів, що проводилася в рамках знайомства та тімбілдінгу протягом останнього місяця: «Економічного квесту-2017», що був ініційований радою студентів факультету і є своєрідною посвятою наших першокурсників, конкурсу соціальних плакатів (за ініціативи викладача Дар'ї Олександрівни Бесчастної) та самого виступу на «Дні економічного факультету».

Окремо варто відзначити студентів, які є прикладом для наслідування для першокурсників, та за поданням кафедр економічного факультету були урочисто нагороджені грамотами й цінними подарунками із символікою факультету, а саме:

– найкращий спортсмен – Ростислав Сліпко (ст.гр.ЕМ-17-1);

– творча особистість – Анастасія Лихачевська (ст.гр.ЕП-15-1);

– кращий науковець – Богдан Юрченко (ЕФ-17-м);

– громадський діяч Тетяна Попова (ЕО-17-м);

– активіст Іван Колодяжний (ЕК-14-1);

– гордість факультету – Ксенія Уварова (ЕС-16-м).

Ксенія Уварова звернулася із подякою до викладачів та своїх одногрупників та побажаннями до першокурсників не розплескати свій запал і позитив серед навчальних буднів та складних сесій.

За традицією студенти економічного факультету напередодні свого осіннього свята посадили ще одне деревце під вікнами корпусу – нехай зростає на радість усій факультетській громаді!

Анастасія Мажуга та Іванна Мушин,
студентки економічного факультету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram