Версія для друку

ДНУ візьме участь у «Батлі ВНЗ»

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася презентація конкурсу «Батл ВНЗ» у рамках II Міжнародного Форуму INNOVATION MARKET. У конкурсі команди українських вишів змагатимуться за звання кращого інноваційного рішення в різних сферах життя. Наразі формується команда ДНУ для участі у «Батлі ВНЗ».

4-5 листопада 2017 року в Києві проходитиме тренінг з підготовки до фіналу конкурсу «Батл ВНЗ» для команд відібраних вишів, який заплановано на 23 листопада. Учасниками змагань можуть бути як команди у складі студентів, викладачів, наукових співробітників, так і одна особа, що представляє свій ВНЗ. Відбирати заявників, прийнятих до участі в «Батлі ВНЗ», будуть 28-31 жовтня. Переможців визначатимуть керівники компаній та сучасні українські інноватори. Найкращі, крім титулу чемпіона, отримають призи та пропозиції втілити свої проекти в життя на реальних підприємствах.

Під час презентації засновник мережі академічних стартап-інкубаторів YEP Андрій Заїкін запросив студентів скористатися можливостями, які безкоштовно надають подібні компанії. YEP, власне, й створена за підтримки Cisco Ukraine для поширення підприємництва серед студентів та має на меті надати молоді необхідні знання та навички для реалізації власних інноваційних ідей та перетворення їх у сталий бізнес. Андрій Заїкін наголосив, що в бізнес-інкубаторі можна практикуватися, не відриваючись від навчання в університеті. «Ми, передусім, прагнемо навчати молодь та розвивати підприємницьку культуру в Україні. Тому ви можете приходити до нас навіть із зовсім «сирими» ідеями, – закликав студентів Андрій Заїкін. – Ми намагатимемося вам показати, як обійти «граблі» та не набити «шишок», на які ви, найімовірніше, натрапите, якщо не матимете досвіду роботи в середовищі бізнес-інкубаторів». Андрій Заїкін попередив, що, як свідчить практика, неробочі ідеї не виживають. Але, в будь-якому разі, студенти отримають безцінний досвід. На сьогодні академічний бізнес-інкубатор YEP охоплює понад 400 студентів із усієї України, успішно запущені вже сім стартапів.

Про власний досвід участі у стартап-інкубаторі розповів випускник ДНУ Віталій Цибенко. Він відзначив, що компанія YEP є одним із найбільших акселераторів України, який допомагає навчитися швидше орієнтуватися в бізнес-середовищі та досягати успіху. Адже потрапляючи в певне середовище, кожен ним наповнюється. Віталій Цибенко побажав студентам бути активними, успішними, не зупинятися на досягнутому й ніколи не озиратися назад.

Докладнішу інформацію про конкурс «Батл ВНЗ» можна отримати за посиланням: http://battlevnz.innovationmarket.com.ua/#case, про інкубаційну програму YEP – за посиланням http://www.yepworld.org/

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram