Версія для друку

Фізтехівці взяли участь у перегонах квадрокоптерів

Уперше в Дніпрі 23 та 24 вересня відбувся етап Кубка Світу з дрон-рейсингу — «Noosphere Race Cup». Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара був представлений на цих змаганнях командою кафедри космічних інформаційних технологій, та не лише пілотами, а також і волонтерами, які допомагали організаторам заходу.

Ці спортивні змагання пройшли в межах щорічного спортивного заходу — «Copter Race». Кращі пілоти України, Польщі, Швейцарії, Німеччини, Марокко, Австралії взяли участь у найбільшій гонці року, щоб здобути право на участь у Кубку Світу.

Змагання проводилися як для професіоналів — це Чемпіонат України та Етап Кубку Світу в класі F3U для FPV-пристроїв, що керуються від першої особи, так і для аматорів — це FanCopterLeague та FreeStyle.

Команда кафедри космічних інформаційних технологій

Саме в класі FanCopterLeague взяли участь студенти групи ТЛ 17м 2. Квадрокоптер власноруч складали та налаштовували Людмила Легенкова, Богдан Шпетний, Єлисей Пахомов, Богдан Юрков. Безпосередньо взяли участь у змаганнях як пілоти Богдан Шпетний, Дмитро Вороновський, Руслан Стешенко, Єлисей Пахомов.

Допомагали організаторам «CopterRace 2017» Марія Кабакова, Анастасія Пахвицевич, Юлія Жевжик, Микола Черкашин, Богдан Юрков, а також завідувач кафедри Юрій Ткачов, доцент Зоя Сазанішвілі.

Кафедра космічних інформаційних технологій висловлює щиру подяку Інжиніринговій школі Ноосфери при ДНУ (керівник Тетяна Булана) за консультаційну та технічну підтримку наших студентів під час підготовки до змагань.

Для довідки: Перші в Україні перегони дронів Copter Race відбулися у вересні 2015 року в Дніпрі. Організатор змагань – «Асоціація Ноосфера». Перегони на FPV квадрокоптерах (дрон-рейсинг) – наймолодший вид авіаційного спорту, який став офіційною спортивною дисципліною 2016 року. Тоді відбувся перший Кубок Світу з дрон-рейсингу під егідою Міжнародної авіаційної федерації (FAI). За сприяння Noosphere Race Cup Дніпро увійшов до числа 16 країн світу, де проводяться етапи Кубку Світу з дрон-рейсингу.

Кафедра космічних інформаційних технологій


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram