Версія для друку

Міжнародний день студентського спорту в ДНУ

З нагоди Міжнародного дня студентського спорту біля Палацу студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся великий спортивно-масовий захід, у якому взяли участь студенти всіх вищих навчальних закладів міста. Було проведено флешмоб «22 віджимання від підлоги» всіма студентами-учасниками заходу.

Вже другий рік поспіль 20 вересня в Україні відзначається Міжнародний день студентського спорту, який був затверджений на 38-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у Парижі в листопаді 2015 року. Міжнародна федерація студентського спорту проводить цей день під гаслом «Сьогоднішній старт, завтрашні лідери!».

З вітальним словом до присутніх звернулися: голова постійної комісії Дніпропетровської обласної ради з питань освіти, науки, сім’ї та молоді Віктор Сиченко; начальник Дніпропетровського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Євгеній Буря; виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення Національного Олімпійського Комітету України Олександр Дюбаков; учасник АТО, завідувач кафедри фізичного виховання та спорту Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Володимир Саричев; чемпіонка світу, призер Олімпійських ігор з академічного веслування, директор школи вищої спортивної майстерності Діна Міфтахуддінова.

Були відзначені основні спортивні студентські заходи та здобутки наших спортсменів-студентів у 2017 році, а саме: XXIX Всесвітня Універсіада в Тайбеї (19-30 серпня), де проводились змагання з 21 виду спорту. Приємно відзначити, що студент Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара Андрій Говоров виборов золоту медаль у плаванні на дистанції 50 м батерфляєм з новим рекордом Всесвітньої Універсіади, а свою медаль Андрій подарував музею Палацу студентів університету.

Ще одна золота та срібна медалі з художньої гімнастики – на рахунку студентки Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту Дар’ї Сич. Також в змаганнях з художньої гімнастики Катерина Луценко виборола срібну та бронзову нагороди.

З нагоди Міжнародного дня студентського спорту грамотами Дніпропетровського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України нагородили кращих студентів-спортсменів, серед них студенти ДНУ – багаторазова переможниця та призерка всеукраїнських та міжнародних змагань з карате Катерина Скорик; багаторазова переможниця та призерка всеукраїнських та міжнародних змагань зі спортивного орієнтування Анна Гуділайтіс.

Чудовий настрій і святкову атмосферу на заході створили, серед інших, і колективи ДНУ: народна циркова студія «Радуга» Палацу студентів, студенти секції середньовічного історичного бою та спортивна група підтримки ДНУ.

Одночасно на стадіоні Дніпровського університету ім. Олеся Гончара пройшли змагання з легкої атлетики для студентів-першокурсників на дистанції 100 метрів. Переможцями і призерами стали: дівчата – Анжела Івахненко (ФМЕ), Юлія Захарова (ХФ), Ольга Ганенко (ФМЕ); юнаки – Денис Андрєєв (ФПМ), Олександр Мотковський (ЮФ), Андрій Пугач (ФПМ).

Отже, новий навчальний рік розпочато, а з ним відбудуться і нові спортивні змагання та свята. З великим задоволенням чекаємо всіх студентів на спортивно-масових заходах ДНУ, бажаємо нових перемог та рекордів нашим спортсменам, які зміцнюють імідж нашого закладу на міжнародних спортивних аренах.

Доцент кафедри
фізичного виховання та спорту
Ірина Головійчук


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram