Версія для друку

Третє місце з механотроніки – у фізтеху

Команда студентів фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобула третє місце у Всеукраїнських змаганнях з механотроніки, що проходили під час другого фестивалю науки, техніки і сучасних технологій Interpipe TechFest 2017.

Фізико-технічний факультет представив на фестиваль напрацювання студентів, які є учасниками студентських наукових гуртків «Технологія виробництва» (керівник – канд. техн. наук, доцент Олена Карпович) і «Механотроніка» (керівник – канд. техн. наук, доцент Наталя Ащепкова). Студенти приїхали до офіційного відкриття і готували експонати: налаштовували 3Д-принтер, перевіряли працездатність обладнання після транспортування, перевіряли живлення шести моделей роботів, розкладали рекламні матеріали фізтеху для абітурієнтів. Експозиція фізико-технічного факультету викликала жвавий інтерес у публіки: діти і дорослі пильно стежили за демонстраціями можливостей 3Д-друку і переміщеннями по треку моделей роботів.

Попередній відбір учасників на змагання з механотроніки проводився через Інтернет (були запропоновані завдання з пневматики, гідравліки й електроніки). За результатами відбіркового туру, кваліфікувалися 6 команд. Команда фізтеху складалася із студентів кафедри механотроніки: Владислава Бондаря, Дмитра Никитюка, Валерія Некрасова; тренер Наталя Ащепкова. Фінальні змагання проводилися на тренажерах фірми FESTO – лідера виробництва гідравлічної та пневматичної апаратури. Кожній команді запропонували дві задачі з автоматизації технологічних процесів виробництва. Потрібно було сформулювати конструкторське рішення, розробити пневматичну (перша задача) та гідравлічну схеми (друга задача) і реалізувати їх на тренажері. Суддівська бригада перевіряла працездатність схеми, оригінальність технічного виконання і фіксувала час виконання завдань.

Для довідки: «Interpipe TechFest – це майданчик для демонстрації технічних досягнень інженерів з усієї України. Фестиваль включає виставку, лекторій і змагання технічного спрямування: із судно- та авіамодельного спорту, дрифтингу радіокерованих моделей роботів і роботобаттлу, механотроніки і кібер-ігор.

Наталя Ащепкова, доцент кафедри механотроніки
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram