Версія для друку

Проректор ДНУ ввійшов до складу Нацради з питань розвитку науки

Нещодавно Кабінетом Міністрів України був затверджений склад Наукового та Адміністративного комітетів Національної ради України з питань розвитку науки і технологій, до якого увійшло 48 осіб.

Зокрема, одним із членів Наукового комітету (зі строком повноважень два роки) став наш колега, в.о. проректора з наукової роботи, доктор хімічних наук, професор Сергій Іванович Оковитий.


Національна рада – основний стратегічний орган реформування сфери науки та інновацій в Україні, який очолюватиме Прем’єр-міністр. За словами Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич, цей орган стане не лише верховним у сфері громадського контролю наукової діяльності, а й платформою для ефективної взаємодії між науковцями, органами виконавчої влади та представниками бізнесу.

Головними завданнями Наукового комітету Нацради стануть: з’ясування причин проблем у науковій сфері, розробка плану заходів для їх усунення, а також долучення до розробки національної стратегії, яка об’єднає науковий, інноваційний та промисловий розвиток України.

Відповідно до європейської практики склад Наукового комітету на конкурсній основі формувався спеціально створеним Ідентифікаційним комітетом з питань науки, куди входили провідні вітчизняні та іноземні вчені.

Загалом, до Наукового комітету було висунуто 71 кандидата з різних міст України, що представляли такі сфери: природничі науки фізико-математичного та хімічного профілю і науки про Землю; технічні науки і технології та матеріалознавство; науки про життя, медичні науки і пов’язані з ними технології; сільськогосподарські науки, харчові та біотехнології, а також соціогуманітарні, економічні і правові науки. Всього складу Наукового комітету увійшло 24 претенденти. Після закінчення каденції членів комітету переобиратимуть.

Повний перелік затверджених членів Наукового та Адміністративного комітетів Національної ради України з питань розвитку науки і технологій

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram