Версія для друку

Студенти ДНУ познайомилися з українською діаспорою

З 21 по 26 серпня у Дніпрі вперше відбувся Форум української молоді діаспори, який відвідали близько 700 діаспорян із-понад 30 країн світу: Литви, Естонії, Бразилії, Хорватії, Фінляндії, Угорщини, Німеччини, Пакистану та ін. Під час заходу представники Дніпровського національного університету мали нагоду познайомитися та поспілкуватися з мoлoдіжними лідерами та активною молоддю діаспори й України, представниками Світового та Європейського Конґресу Українців, керівниками діаспорних організацій та об’єднань, керівництвом держави, дипломатичного корпусу, духовенством, депутатами різних рівнів, представниками державних інституцій, політичними, громадськими та культурними діячами з України.

Так, на офіційне відкриття форуму Управлінням молоді та спорту Дніпровської облдержадміністрації були запрошені представники факультету психології, які піклуються проблемами молоді: голова громадської організації «Два береги» І.М. Кобзєва, студенти О. Дяченко ДК-16м-1, Н. Кириченко ДК-17м-1, І. Безверха ДК-16-1, А. Уманька ДК-17-1, Д. Дворниченко ДК-17-1, В. Назаренко ДК-17-1, Н. Кучеренко ДК-17-1, доцент Т.П. Приходько та співробітники С. Проскуровська й О. Іващенко.

Захід урочисто відкрив Президент Світового конгресу українських молодіжних організацій (СКУМО) Мирослав Гочак, який наголосив на визначній ролі діаспори у позитивній презентації України в світі, об’єднання співпраці української молоді заради лобіювання українських інтересів у світі. Міський голова Борис Філатов привітав учасників та подякував представникам Світового конгресу за організацію цьогорічного форуму саме в Дніпрі.

Речник української громади в угорському парламенті, перший заступник Президента СКУМО Ярослава Хортяні подякувала дніпрянам за теплий прийом. «У всьому світі практика підтримки діаспори є популярною. У майбутньому сподіваємося на плідну співпрацю з Дніпром. Я рада, що під час перших сесій учасники форуму з України цікавилися життям діаспори», – заявила Ярослава Хортяні.

Протягом п’яти днів молодь діаспори працювала в секціях над питаннями інвестиційного клімату, євроінтеграційних процесів, розвитку молодіжної політики в нашій країні. «Ми пишаємося тим, що цьогорічний форум відбувався саме у Дніпрі. Для нас це дуже символічно, адже наше місто об’єднує молодь України і діаспори у світі», – зазначив заступник Бориса Філатова Олександр Шикуленко.

Також під час роботи форуму було підписано угоди про подальшу співпрацю з молодіжними організаціями Дніпра, членами яких є студенти факультету психології.

Ірина Кобзєва,
кафедра педагогіки та спеціальної освіти


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram