Версія для друку

Чемпіонська медаль – рідному ДНУ!

Чемпіон ХХІХ Всесвітньої літньої Універсіади плавець Андрій Говоров подарував переможну золоту нагороду рідному університету.

Магістр факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара (спеціальність «Політологія») Андрій Говоров передав до фонду Музею історії ДНУ золоту медаль, здобуту на дистанції 50 метрів батерфляєм у китайському місті Тайбей. У фінальному запливі дніпровський спортсмен із результатом 22,9 секунди посів перше місце, на півсекунди випередивши свого найближчого суперника – росіянина Андрія Жилкіна. Цей показник став рекордним в історії Універсіади. Раніше кращим досягненням у цій дисципліні вважався час у 23,09 секунди, встановлений кенійцем Джейсоном Данфордом у 2009 році.

Золота нагорода Говорова поповнила скарбничку української збірної уже в другий день змагань. Із важливою перемогою на Всесвітній Універсіаді-2017 Андрія Говорова привітав комітет Верховної Ради України з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту та туризму. «Пишаємося Вами – гідним громадянином України! Радіємо разом із Вами, захоплюємося Вашим талантом, віримо в Вас. Дякуємо за перемогу, якою Ви зміцнили авторитет нашої держави. Зичимо Вам міцного здоров’я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчої наснаги і нових здобутків на благо Вітчизни», – щиро побажав нашому спортсмену голова комітету Артур Палатний.

Нагадаємо, Андрій Говоров – лідер студентської чоловічої збірної з плавання на Універсіаді у Тайбеї – є одним із найтитулованіших українських плавців. Він – майстер спорту міжнародного класу (спеціалізації — батерфляй і кроль). Багаторазовий переможець чемпіонатів та Кубків України, рекордсмен країни. Дворазовий чемпіон Перших юнацьких Олімпійських ігор у Сінгапурі 2010 року, призер чемпіонатів Європи та світу серед юніорів 2010 року, чемпіон Європи 2011 року, призер чемпіонатів Європи 2012 року, чемпіон Всесвітньої Універсіади з плавання на 50 метрів батерфляєм 2013 року, рекордсмен Європи серед юніорів тощо. У складі дорослої збірної команди України Андрій брав участь у фінальних змаганнях Олімпійських ігор у Лондоні. За успішну спортивну діяльність був нагороджений орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Загалом, на Всесвітній Універсіаді, що проходила з 19 по 30 серпня 2017 року, збірна команда України завоювала 36 медалей – 12 золотих, 11 срібних та 13 бронзових, посівши шосте місце у загальному заліку.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram