Версія для друку

Наукою переможемо!

В останній день літа в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара пройшла урочиста церемонія посвяти першокурсників у студенти. У 2017 році повноправними членами університетської родини стали понад 3 000 юнаків і дівчат.

Сотні щасливих першокурсників разом зі своїми батьками та друзями зібралися біля стін Палацу студентів, аби взяти участь у яскравому святі на свою честь. Ще до початку офіційної церемонії гості могли відвідати кілька цікавих тематичних локацій, заздалегідь підготованих радою студентів ДНУ. Це і відкритий музичний майданчик, на якому виступали обдаровані студенти нашого університету; й яскрава фотозона, де за допомогою професійного фотографа можна було зробити пам’ятні знімки, пізнавально-розважальна вікторина, у якій кожен першокурсник міг виграти приємний подарунок, тощо.

Та ось залунали фанфари університетського гімну і всі присутні вповні відчули хвилюючу мить святкової церемонії. Найпершим із знаменним днем новоспечених студентів привітав ректор ДНУ, член-кореспондент НАН України, професор Микола Поляков. Звертаючись до них, Микола Вікторович зазначив: «Дорогі наші першокурсники! Щиро вітаю вас із серйозною перемогою у житті – вступом до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – одного з найпрестижніших вищих навчальних закладів України! Відомий своєю багатою історією, славетними традиціями та видатними вихованцями, сьогодні наш класичний університет посідає сьому сходинку в національному рейтингу вищих навчальних закладів. Усі ми з вами добре пам’ятаємо, що не буває вчителів без учнів, так само, як учнів без учителів. І хоч тепер ви будете навчатися у наших найкращих науковців і навіть зможете скористатися можливостями зовнішньої академічної мобільності, проте лише від вас залежатиме, як саме ви проживете цей неповторний час свого життя. Я ж переконаний, що та велика дорога, яку ви сьогодні починаєте, неодмінно буде щасливою! І дуже сподіваюся побачити перші ваші успіхи вже за рік, коли ми всі разом зустрічатимемо 100-літній ювілей нашого університету!», – сказав Микола Вікторович.

Зробити вдалий крок у власній життєвій історії, а також вагомий внесок в розвиток рідної країни закликали нове покоління студентів ДНУ й почесні гості свята – голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов та випускник 1960 року, Герой України, керівник міжнародного проекту «Морський старт» Володимир Команов. Зокрема, Гліб Олександрович наголосив: «Вам дуже поталанило, шановні першокурсники, стати повноправними членами молодіжної громади найкращого вищого навчального закладу нашого міста та області, який щороку демонструє позитивну динаміку в освітніх рейтингах України. Тож бажаю і вам не зупинятися в своєму розвитку та ставити перед собою не тільки особисті завдання. Дуже хотілося би, щоб з вашою допомогою Україна стала такою, про яку ми всі мріємо: успішною, комфортною державою, де живуть щасливі, вільні й самодостатні люди, якими ви, безперечно, є», – побажав голова обласної ради.

Продовжуючи багаторічні університетські традиції, кращі представники студентства ДНУ із рук ректора отримали символічний студентський квиток. Цієї честі цього року були удостоєні золотий медаліст, переможець Всеукраїнського конкурсу «Енергозберігаючі проекти», призер обласного конкурсу Малої Академії наук з фізики, студент механіко-математичного факультету Ігор Гетьман та золота медалістка, переможниця обласного конкурсу Малої Академії наук, студентка біолого-екологічного факультету Марія Мудренко. А от володарями символічної залікової книжки стали студентка факультету суспільних наук і міжнародних відносин, переможниця міжнародних конкурсів та обласного конкурсу Малої Академії наук Юлія Абдула, а також студент історичного факультету, який набрав найвищу кількість балів за підсумками ЗНО, Альберт Халім. Інші талановиті першокурсники взяли участь у церемонії покладання квітів до Пам’ятника загиблим студентам університету, які поклали свої життя за мир і незалежність нашої держави, а також висадили молодий саджанець на Алеї надії.

Проте чи не найбільш піднесеною і хвилюючого миттю для молоді, безумовно, стало урочисте виголошення клятви студентів ДНУ та спільне виконання стародавнього студентського гімну «Gaudeamus». Крім того, студенти-новачки стали учасниками флешмобу від ради студентів ДНУ, під час якого на знак високих прагнень, цілей та мрій дніпровського студентства у небо злетіли десятки кольорових кульок. Із початком нового яскравого, відповідального етапу життя наших студентів вітали також численні творчі колективи університету. А завершилася святкова програма концертом відомого українського гурту «Вертеп», фронтменом якого є випускник історичного факультету ДНУ 2000 року Тимофій Хом’як.

Зазначимо, що цього року братерство вихованців Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара поповнили 3257 юнаків і дівчат, з яких 1644 особи були зараховані на місця державного бюджету. Загальна ж кількість заяв, поданих на навчання до нашого університету, складала 20 145.

Віднині саме цій зміні студентів належатиме право зберігати славетні традиції і творити успішне майбутнє нашого університету. Тож, бажаємо їм по-справжньому натхненного навчання, наполегливої праці і постійного вдосконалення на користь собі, державі та альма-матер. До всього цього вони готові, бо ж: «Scientia vinces!» («Наукою переможемо!»), – із вірою у власні сили стверджують самі першокурсники.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram