Версія для друку

Експертна оцінка університетського віртуального простору

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара посів 20-у сходинку серед ВНЗ України в останньому міжнародному рейтингу Webometrics Ranking of World’s Universities.

До першої двадцятки рейтингу більше не увійшов жоден ВНЗ нашого регіону.

Рейтинг Webometrics визначає ступінь інтеграції університету в Інтернет-простір. Результати рейтингу визначаються на основі показників, які свідчать про масштабність та авторитетність представлення вишів у науково-освітньому просторі, показників цитованості наукових праць, якості науково-методичних матеріалів, популярності усіх складових діяльності університету в Інтернет-просторі.

Розробники Webometrics враховують кількість проіндексованих пошуковими системами сторінок сайту ВНЗ, зовнішні посилання, цитованість ресурсу, а також кількість завантажених на сайт файлів. Таким чином, оцінюється змістова й інформаційна складові web-сайту навчального закладу. При цьому показники відвідуваності сайтів та їхній дизайн до уваги не беруться.

Дніпровський національний університет також увійшов до рейтингу найвідвідуваніших сайтів України. Ресурс Platfor.ma проаналізував сайти українських ВНЗ для виявлення найпопулярніших із них. ДНУ в ньому посів 15-е місце.

При укладанні рейтингу використовувалась британська платформа Similar Web, яка аналізує поведінку користувачів веб-сторінок та мобільних додатків. Вона збирає і систематизує дані про кількість та тривалість переглядів, залученість, переходи з пошукових систем та соцмереж, що дозволяє різнобічно підійти до аналізу поведінки користувачів того чи іншого сайту. Відзначимо, що до двадцяти найпопулярніших сайтів ВНЗ України увійшло багато сайтів регіональних навчальних закладів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram