Версія для друку

На економічному факультеті відкрили аудиторію імені Сергія Смирнова

На економічному факультеті Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вшанували пам'ять декана Сергія Смирнова відкриттям його іменної аудиторії.

В аудиторії, яка була донедавна робочим кабінетом Сергія Олександровича і де він читав лекції, зібралися співробітники, студенти, аспіранти, випускники, друзі багаторічного декана економічного факультету ДНУ. Зусиллями студентів та співробітників кафедри статистики, обліку та економічної інформатики відтепер у цій кімнаті розташований портрет Сергія Смирнова, доповнені й оновлені стенди, які свого часу були облаштовані деканом. Тут студенти завжди можуть ознайомитися з новинами із впровадження найсучасніших технологій, історією інформаційно-комунікаційних технологій України, інформаційного суспільства й економіки.

Право відкрити іменну аудиторію кафедри статистики, обліку та економічної інформатики було надано кращим студентам економічного факультету: голові студентської ради факультету Катерині Іотовій та Ксенії Уваровій, яка 2017 року виборола звання «Кращий студент-аналітик України» та є абсолютним переможцем всеукраїнського конкурсу «Завтра. ua».

Завідувач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики, професор Оксана Єлісєєва нагадала віхи життя Сергія Смирнова, учасники зібрання говорили про нього як про талановитого організатора й дослідника, блискучого лектора, людину веселої вдачі. Зокрема, доктор фізико-математичних наук, професор Сергій Смирнов був науковим керівником науково-дослідних тем «Фінансово-економічний механізм зростання регіональної економіки», «Фінансова інфраструктура народного господарства України: інвестиційно-інноваційні аспекти», «Фінансовий механізм вирішення глобальних проблем: попередження економічних криз». За його загальною редакцією вийшло дві монографії «Фінансовий механізм вирішення глобальних проблем: попередження економічних криз» та «Управління фінансовою інфраструктурою національної економіки України».

Ректор університету Микола Поляков відзначив, що Сергій Олександрович був справжнім патріотом університету й своєї сім’ї. Микола Вікторович запропонував його учням видати збірку наукових праць Сергія Смирнова, а також проводити заходи на факультеті, присвячені його пам’яті. «Живуть ті, кого пам’ятають», – наголосив ректор.

Голова ради студентів економічного факультету Катерина Іотова відзначила, що за три роки, які вона навчається в університеті, Сергій Олександрович устиг стати для неї не лише деканом і викладачем, а й наставником. «Його двері для нас, студентів, завжди були відчинені. Ми знали, що можемо розраховувати на його пораду в будь-якій ситуації. Для мене це і є найціннішим: знати, що тебе завжди вислухають і дадуть корисну пораду. Я рада і пишаюся тим, що потрапила на факультет, коли тут працював Сергій Олександрович», – сказала Катерина.

Дитячими спогадами поділилася донька науковця, випускниця економічного факультету Анастасія Баженова. Вона розповіла, зокрема, що її тато був системною людиною в усьому – як у науці, так і в побуті, від нього вона перейняла багато життєвих навичок.

Турбуючись про збереження пам’яті про свого декана, творці іменної аудиторії подбали, щоб усі, хто сюди заходитиме, відчули, що тут працював професор Сергій Смирнов.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram