Версія для друку

«Інтелект – Творчість – Успіх»

У Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара пройшла урочиста церемонія нагородження фіналістів і призерів щорічного міського конкурсу на найкращу науково-практичну розробку серед студентів та аспірантів вищих навчальних закладів Дніпра «Інтелект – Творчість – Успіх».

Нагороджується призер конкурсу Владислав Пацький

Приємно відзначити, що найвищі нагороди конкурсу цього року здобули п’ятеро студентів нашого університету. Зокрема, у номінаціях «Екологія», «Транспорт» та «Соціально значущі проекти» перемогли науково-практичні роботи студентів факультету біології, екології та медицини (Вікторія Курченко «Гістопатологічна індикація печінки та зябер деяких коропових риб Запорізького водосховища»; Юлія Ніколенко «Збереження популяції стерляді в умовах зарегулювання Дніпра»; Олег Нестеренко «Інвазія сонячного окуня у водойми Дніпропетровської області та його вплив на формування біопродуктивності») та студентів економічного факультету (Ольга Ярошенко «Які напрямки бізнесу будуть рентабельними на території України в найближчі 5-10 років?»; Анастасія Коновалова «Аналіз ринку сонячної енергетики України і його інвестиційної привабливості. Електростанції на сонячних модулях»). Саме вони, на думку журі, змогли представити найоригінальніше авторське бачення шляхів вирішення обраної проблеми, надати переконливі практичні рекомендації та економічне обґрунтування реалізації результатів своїх досліджень. За що і були нагороджені дипломами та заслуженою грошовою премією. Крім того, призерами конкурсу стали ще двоє наших студентів із факультету біології, екології та медицини – Владислав Пацький та Олександра Набока, а доценти кафедри загальної біології та водних біоресурсів ДНУ Олег Маренков, Олена Федоненко і Тетяна Шарамок були відзначені дипломами за високий рівень наукового керівництва роботами конкурсантів.

Нагороду отримує Олександра Набока

Конкурс «Інтелект – Творчість – Успіх» традиційно проводить Дніпровська міська організація працедавців за підтримки Управління освіти і науки Дніпровської міської ради. Змагання, насамперед, покликане виявити обдарованих, ініціативних студентів і сформувати кадровий резерв молодих фахівців області. Участь у конкурсі молодих спеціалістів дає можливість активізувати обмін науковими ідеями, стимулювати перспективні дослідження в різних сферах діяльності, а ще допомагає роботодавцям познайомитися з майбутніми фахівцями вже на стадії їхнього навчання у ВНЗ.

За 15 років існування конкурс став справжньою інтелектуальною візитівкою нашого міста. І сьогодні він є потужною платформою для створення конкретних молодіжних науково-дослідних розробок та бізнес-планів за тематикою, запропонованою зацікавленими роботодавцями: керівниками підприємств, фінансових установ та приватних фондів і компаній. За ці роки учасниками конкурсу стали вже понад 16 тисяч талановитих дніпровських студентів, дехто з них навіть знайшов там своє перше робоче місце. Студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара брали учать у конкурсі з моменту його заснування. Всього за 15 років переможцями конкурсу були більше 100 представників нашого університету.

Команда переможців ДНУ ім. О.Гончара

Нинішнє, ювілейне змагання проводилося в три етапи. Завдання для учасників формувалися з урахуванням найбільш актуальних соціально значущих проблем розвитку Дніпра, сучасного виробництва та бізнесу. Зокрема, оригінальні наукові розробки студентам пропонувалося створити на такі теми: роль органів місцевого самоврядування у формуванні стратегії інвестиційної привабливості Дніпропетровщини; впровадження енергозберігаючих технологій (в будівництві, транспорті, житлово-комунального господарства та інших сферах); розробка екологічних проектів з поліпшення стану ґрунтів, повітряного і водного басейнів нашого регіону тощо. Свою тематику запропонували й численні партнери конкурсу – провідні підприємства і комерційні компанії міста, які одночасно виступали засновниками премій для переможців. Конкурсна комісія у складі відомих дніпровських учених та визнаних фахівців-практиків об’єктивно проаналізувала представлені роботи, а також виступи з їхнього публічного захисту в різних номінаціях і відкритим голосування визначила щасливих переможців.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram