Версія для друку

Партнер ДНУ – Університет м. Міттвайда відсвяткував 150-річчя

На початку травня цього року своє 150-річчя відсвяткував Університет прикладних наук міста Міттвайда (Німеччина). Можливо, у когось може виникнути запитання: «А яке відношення ми маємо до цієї події?» – «Безпосереднє», – відповімо ми.

Ректор університету м.Міттвайда - професор Ludwig Hilmer

Університет м. Міттвайда – наш давній та надійний партнер. Це достатньо великий ВНЗ (понад 6500 студентів), що розташований у Саксонії (найближчі великі міста – Хемніц, Дрезден, Лейпциг), та має велику історію і знаменитих випускників. Серед найвідоміших випускників університету – Фрідріх Опель – один із засновників автомобілебудівного гіганта OPEL, Август Хорх – засновник корпорації AUDI, Вальтер Брук – винахідник системи кольорового телебачення PAL, Герхард Нойман – винахідник і колишній віце-президент корпорації General Electric, а також багато інших видатних учених і промисловців.

З цим університетом ми маємо партнерські відносини з 2006 року, а з 2007 року і до сьогодні (станом на кінець травня 2017 року) щорічно в Міттвайду відправляються на навчання від 4 до 10 студентів нашого університету. Програми навчання дуже гнучкі, тож наші студенти можуть вибрати будь-яку з наступних:

Координатор співпраці ДНУ і Міттвайди проф.О.А. Джусов з німецькими колегами - проф. Volker Tolkmitt та проф. Johannes Stelling під час святкового параду на честь 150-річчя університету м. Міттвайда

– навчання в німецькому університеті протягом одного семестру з наступним відновленням у свою групу в ДНУ;

– включення до програми «Подвійного диплому» з німецьким університетом з можливістю отримання диплому «Бакалавра» німецького університету з двох обраних спеціальностей і диплому «Бакалавра» ДНУ;

Початок заключної фази святкування – вечірнього салюту

– навчання за програмою «Подвійного диплому» з німецьким університетом з перспективою отримання двох дипломів: «Спеціаліста» німецького університету зі спеціальності «Інженер-економіст» і диплому бакалавра/магістра ДНУ з обраної спеціальності навчання в ДНУ;

– навчання за програмою «Подвійного диплому» з університетом прикладних наук м. Міттвайда для отримання німецького диплому «Майстра» зі спеціалізації «Master of Arts in Business Administration» або «Industrial Management» і диплому ДНУ кваліфікації «Магістр» з будь-якої із обраної спеціальності факультету міжнародної економіки.

Урочистий парад з приводу святкування 150-річчя заснування університету м. Міттвайда

Із будь-яких питань, що цікавлять Вас стосовно участі в будь-якій із програм навчання з німецьким університетом Ви можете проконсультуватися з координатором проекту – професором факультету міжнародної економіки Олексієм Анатолійовичем Джусовим (https://www.facebook.com/ukrcredit), ауд. 9/401, e-mail: ukrcredit@yahoo.com. Ви також зможете отримати інформацію і стосовно програм навчання з університетом м. Ле-Ман (Франція), з яким наш факультет також має давні та плідні стосунки.

Факультет міжнародної економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram