Версія для друку

Студенти ДНУ стали стипендіатами «Завтра.UA»

Восьмеро студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара стали переможцями Одинадцятого конкурсу Стипендіальної програми «Завтра.UA» в цьому навчальному році.

За кількістю переможців ДНУ посів друге місце після Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Загалом за підсумками цьогорічного конкурсу Стипендіальної програми «Завтра.UA» Благодійного Фонду Віктора Пінчука, визначені 100 переможців. ДНУ подав найбільшу кількість робіт – 86, КНУ ім. Тараса Шевченка – 57, Національний авіаційний університет – 36.

Найвищий бал в Україні – 88, 18 – у загальному рейтингу переможців конкурсу посіла студентка економічного факультету нашого університету Ксенія Уварова за роботу «Велике переселення українців: п'ята хвиля міграції як наслідок емітації економічних реформ». Підсумкова оцінка включала в себе обґрунтування наукової роботи, мотиваційний лист, рекомендаційний лист, бали за наукову діяльність та, власне, бали за конкурсну роботу. Варто відзначити, що Ксенія Уварова стала переможницею конкурсу вдруге. Також цього року вдруге стала стипендіатом «Завтра.UA» студентка історичного факультету Лада Лесич за дослідження «Спогади медичного персоналу як джерела з історії Першої світової війни на Східному фронті».

Ксенія Уварова – перша у рейтингу переможців «Завтра.UA»

Переможницею визнана студентка економічного факультету Наталія Матвєєва за дослідження «Автомобільний ринок України: кризові явища та сценарії розвитку». З-поміж інших конкурсних робіт високу відзнаку отримали дослідження студентів історичного факультету: Гліба Стрижка – «Зображення вояків Першої Світової війни у сучасному кінематографі та їх вплив на свідомість людини» та Наталії Семенюк – «Чернігово-Сіверські землі XVI ст. у літописних даних». Також відзначені роботи «Експертна система вибору параметрів для геліосистем енергопостачання на території України» студента факультету прикладної математики Івана Шмельова, «Планування спостереження орбітальних об'єктів, яке ведеться з космічних апаратів» Ярослава Скороденя з фізико-технічного факультету, «Шляхи вдосконалення організації профорієнтаційної роботи в Україні» студентки факультету міжнародної економіки Кароліни Пипки.

Для довідки:

Стипендіальна програма «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука – перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Її метою є підтримка талановитої молоді та сприяння формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Стипендіальна програма «Завтра.UA» пропонує фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проектів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram