Версія для друку

Доступно про американські освітні програми

Із презентацією можливостей навчання у США в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара виступив віце-консул Посольства США в Україні Браян Терріл.

Послухати про програми академічного та культурного обміну, які пропонує Посольство США, прийшли студенти різних курсів з усіх факультетів ДНУ. Для них Б.Терріл провів наочну відео-презентацію, в якій розповів про особливості найбільш популярних серед українців програм, а також про основні типи та процедуру оформлення неімміграційних (студентських) віз. Пан Терріл, зокрема, зазначив: «За останні п’ять років Посольство США у Києві видало вже близько 4000 академічних віз категорії F-1 (найпоширеніший тип студентських віз у США). І повсякчас наше Посольство робить усе можливе, щоб полегшити процедуру отримання віз, відкривши цілодобовий он-лайн-доступ до реєстрації. Крім того, ми намагаємося запрошувати заявників на візову співбесіду в термін, не пізніше 2-5 діб після коректного заповнення ними візової анкети».

За словами віце-консула, серед напрямів навчання у США, яким наразі найбільше віддають перевагу громадяни України, переважають сільськогосподарські, інженерні, комп’ютерні, лінгвістичні та бізнес-науки. Ці та інші спеціальності студенти з України, які добре володіють англійською мовою, можуть опанувати за програмами College and University Student Program, Intern Program та інших. Студентська аудиторія ДНУ також дізналася про програми, які дозволяють українцям отримати не лише цікавий професійний досвід, але й ознайомитися з культурою американців і навіть легально працевлаштуватися на період планового перебування.

Значну увагу у своєму виступі представник Посольства США присвятив поясненню загального порядку отримання американських віз. Зокрема, Браян Терріл детально зупинився на переліку необхідних для цього документів і форм, особливостях візового інтерв’ювання у Посольстві, надав список корисних для аплікантів ресурсів.

Після презентації пан Террілл запропонував дніпровським студентам невеличку вікторину зі знання американської історії та географії, переможці якої отримали подарунки від Посольства США. Потім віце-консул відповів на питання аудиторії.

Докладну інформацію можна переглянути за адресами:

U.S. Embassy in Kyiv: ukraine.usembassy.gov

Apply for a visa’ website: www.ustraveldocs.com

SWT U.S. Embassy Facebook: www.facebook.com/swtukraine

U.S. Department of State’s Exchange Visitor Program: j1visa.state.gov

U.S. Department of Education: www.ed.gov

American Association of Community Colleges: www.communitycollegeusa.com

Institute of International Education: www.iie.org

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram