Версія для друку

Дні Японії в науковій бібліотеці ДНУ

У зв’язку з проголошенням 2017 року роком Японії в Україні, викладачі кафедри всесвітньої історії ДНУ ім. О.Гончара ініціювали проведення в науковій бібліотеці засідання круглого столу. До програми входило ознайомлення з книжковими виставками на японську тематику, проведення бібліографічних оглядів рідкісних видань, художньої літератури та зарубіжних видавництв, а також майстер-клас з мистецтва орігамі.

Бібліотека запропонувала студентам огляд літератури «Сто перший погляд на Японію». Зацікавленість студентів викликало гарно оформлене художнє зібрання з проекту «Японську літературу світовому читачеві», отримане в якості дарунка від японських організацій. Художня література була представлена малоформатними виданнями, поезією танка та хайку, найпопулярнішими письменниками сучасної Японії.

У засіданні взяли участь заступник директора бібліотеки, кандидат історичних наук Людмила Лучка, працівники бібліотеки, викладачі кафедри всесвітньої історії, доценти Валерія Лавренко, Ольга Дяченко та Ольга Каковкіна, а також студенти історичного факультету та факультету психології.

Після цікавої подорожі книжковими виставками, студентки факультету психології Тетяна Назарик та Анастасія Сиротенко в театралізованій формі розповіли легенду про створення Японії. Студентка історичного факультету Юлія Брик підготувала цікаву доповідь про японську чайну церемонію та особливості національної традиції. Жваве обговорення викликала тема «Про японські татуювання», яку підготувала голова ради студентів історичного факультету Марина Нефьодова. Студентки четвертого курсу Яна Нестеренко та Олександра Кондратова провели майстер-клас з нанесення японського макіяжу та розповіли про еталон жіночої краси в Японії.

Справжньою родзинкою заходу став майстер-клас з мистецтва орігамі, до якого долучилися учасники круглого столу. Стародавньому японському мистецтву навчав Юрій Гончаров, молодший науковий співробітник Інституту сільського господарства степу, який з дитинства захоплюється японською культурою. Студенти із задоволенням робили фігурки з паперу, після заходу висловилися за частіше проведення таких пізнавальних і цікавих круглих столів. Усі учасники отримали спеціальні сертифікати з підписом декана історичного факультету, професора Сергія Світленка.

Доцент кафедри всесвітньої історії Ольга Дяченко,
заступник директора наукової бібліотеки Людмила Лучка


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram