Версія для друку

Студентська рада і ректорат у режимі діалогу

Новообрані представники ради студентів ДНУ ім. О. Гончара зустрілися з керівництвом університету для обговорення нагальних питань.

Ректор університету Микола Поляков привітав голову ради студентів Артема Кравченка з переобранням, а також його колег-голів факультетських рад із високою довірою товаришів, наголосивши на відповідальній місії студентського самоврядування. «Ми сподіваємося на активну співпрацю зі студентським активом, адже без молодіжної ініціативної та зацікавленої участі в усіх сферах університетського життя не буде розвитку нашої альма-матер, – наголосив Микола Вікторович. – Я особисто дуже ціную діалог зі студентами, чекаю відвертих запитань і обіцяю, що й керівництво буде відвертим у відповідях. Лише спільними зусиллями ми зможемо вирішити проблемні моменти. Не все сьогодні залежить від нашого бажання, є об’єктивні реалії життя, але й за таких умов ми можемо покращувати побутові умови в гуртожитках, викорінювати негативні прояви в студентському середовищі, досягати успіхів у навчанні, наукових пошуках, творчості і спорті».

Перший проректор університету Олександр Кочубей поінформував студактив про новий алгоритм нарахування стипендіальних балів, над яким спільно працювали університетські фахівці та рада студентів. За підсумками другого семестру рейтинговий бал студента складатиметься на 90% за успіхи в навчанні і на 10% за наукові здобутки, спортивні перемоги загальнодержавного рівня та активну роботу в студентському самоврядуванні.

Питання нарахування стипендій найбільше цікавило молодь, гарячі дискусії виникли навколо проблеми об’єктивності оцінювання рівня цих здобутків та активності, що визначатимуть самі студенти. Перший проректор запропонував лідерам кількох факультетів вирахувати за новим алгоритмом стипендіальні бали 5-7 студентам, щоб перевірити на практиці справедливість запропонованого студентами алгоритму.

Також студентів цікавили причини затримки з виплатами соціальної стипендії. Головний бухгалтер університету Світлана Руссу повідомила студентам, що соціальні стипендії виплачуються студентам одразу після надходження коштів з державного бюджету на рахунок університету. Усі необхідні документи щодо стипендій за травень централізованою бухгалтерією передані 3 травня.

Також студентський актив цікавився роботою Студентського наукового товариства та їхніми останніми здобутками, адже за це також нараховуватимуться додаткові бали до стипендіального рейтингу. Вичерпну інформацію про діяльність СНТ надав проректор з наукової роботи Володимир Карплюк.

Проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Чернецький дав роз’яснення стосовно щорічного оцінювання фізичного стану студентів, яке нині триває в університеті відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 1045 «Про затвердження Порядку проведення щорічного оцінювання фізичної підготовленості населення України». Як зазначив Сергій Олександрович, оцінки, отримані при складанні нормативів, не впливатимуть на рівень успішності, рейтингові бали студентів та можливість отримати диплом «з відзнакою», але взяти участь в оцінюванні має кожен.

Проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді Валентин Іваненко закликав студентів до об’єднання зусиль задля проведення цікавого і змістовного дозвілля, пошуку нових стимулів для підвищення загальної культури поведінки студентства, відмови від шкідливих звичок та ненормативної лексики. Також до дієвої співпраці студентів заохочували голова профспілкового комітету Олег Тупиця та проректор з адміністративно господарчої роботи Микола Ружин.

Рішення робочої зустрічі студентського активу та адміністрації ДНУ

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram