Версія для друку

«У колі друзів-2017»

Наприкінці квітня в Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся ІIІ Відкритий фестиваль циркового мистецтва України «У колі друзів-2017». Разом із пісенним, поетичним та театральним – це вже четвертий у цьому році фестиваль, який проводить Палац студентів ДНУ як осередок не лише наукового та навчального процесів, а й центр розвитку культури молоді України.

«У колі друзів» – єдиний фестиваль циркової творчості у нашому місті та області. Він був започаткований іще наприкінці 90-х років керівниками народної циркової студії «Радуга» Палацу студентів ДНУ Тетяною Золотовою та Ларисою Старіковою. Велика справа залучення юних талантів до циркових премудрощів – це вельми цікава робота! Фестиваль не є комерційним. Його метою є створення дружньої атмосфери серед артистів циркового та хореографічного мистецтва, обмін їхніми професійними здобутками, підтримка талановитих дітей та молоді і, звичайно ж, спілкування – як дорослих, так і малечі.

Цьогоріч у фестивалі взяли участь дорослі і діти від 3 років не лише з Дніпропетровської, а й з Харківської області, Києва та Тернополя.

Програма складалася з одного етапу за різними жанрами. Членами журі виступали фахівці естрадно-циркової справи, найвідомішим з них є Володимир Крюков, член Всесвітньої конвенції клоунів Великої Британії, радник японського музею циркового мистецтва, арт-директор Міжнародного фестивалю клоунади та пантоміми «Комедіада» в Одесі.

Варто зазначити, що сам фестиваль проводився в нестандартній формі – перегляд номерів було складено у вигляді концертної програми, а після виступів учасники та всі бажаючі запрошувалися на майстер-клас з хула-хупів, також проводився конкурс малюнку «Я люблю цирк» і анімаційна програма для дітей.

За результатами конкурсу переможцями були визнані: Гран-прі в сольній номінації завоював номер «Повітряна гімнастика на підвісному каучуковому пілоні» дуету «ЕЦІО» (Анна Румянцева та Христина Кіпко, студія «POLE SPORT»); Гран-прі в колективній номінації отримала зразкова танцювально-циркова студія «Надежда» з міста Харкова (під керівництвом Олени Крюкової і Світлани Безуглової). Друге місце в номінації «Хула-хупи, жонглювання» здобула другокурсниця хімічного факультету ДНУ ім. Олеся Гончара Анастасія Мізюк.

Усі учасники фестивалю були нагороджені пам’ятними дипломами, медалями та подарунками.

Чекаємо всіх уже на наступному фестивалі «У колі друзів»!

Палац студентів
ДНУ ім .О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram