Версія для друку

Конкурс студентських наукових робіт на ЕКОНОМІ

У межах V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та проблеми розвитку статистики, обліку та аудиту в умовах глобалізації та енергозбереження», яка проводиться на базі кафедри статистики, обліку та економічної інформатики економічного факультету ДНУ імені Олеся Гончара, було проведено конкурс найкращих наукових студентських робіт з проблематики конференції.

У конкурсі взяли участь студенти III-V курсів, які представили результати своїх досліджень, проведених у межах написання дипломних та курсових робіт. Це були молоді науковці з Дніпровського національного університету імені О. Гончара, Університету митної справи та фінансів, ДВНЗ «Криворізький національний університет», ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет», а також із Харківського національного університету внутрішніх справ та Донецького національного університету імені Василя Стуса.

На розгляд було представлено більше 70 доповідей щодо проблем використання інформаційних систем в статистиці, обліку, оподаткуванні та аудиті; обліково-інформаційного забезпечення підприємницької діяльності економіки України; бізнес-аналітики як інструменту прийняття управлінських рішень за умов неповної інформації; інноваційних технологій підготовки фахівців з обліку, оподаткування та економіки; статистичного оцінювання сталого розвитку; екоаудиту та «зеленої економіки»; організації обліку, аудиту, оподаткування та контролю забезпечення впровадження енергозберігаючих технологій; енергозберігаючих технологій та енергоменеджменту.

У рамках конкурсу молоді науковці виступили з презентацією результатів досліджень та були відзначені як переможці номінацій: «Практична цінність пропозицій» – Юлія Шачаніна, «Краща доповідь результатів дослідження» –Тетяна Попова, «Креативний підхід до виконання завдання» – Світлана Йоненко, «Найкращий науково-дослідницький проект» – Оксана Шикірява, «Наукова новизна результатів дослідження» – Алла Гордієнко, «Оригінальний підхід до наукового дослідження» – Анастасія Лень, «Кращий захист наукової роботи» – Наіра Казеян, «Краща презентація результатів дослідження» – Ростислав Покутинський, «Вміння вести наукову дискусію» – Вікторія Данілова тощо.

Дослідження студентів відзначалися актуальністю, науковою новизною та оригінальністю отриманих результатів та вмілим застосуванням інформаційних комп’ютерних технологій у підготовці виступів.

За результатами конференції було видано збірник матеріалів V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та проблеми розвитку статистики, обліку та аудиту в умовах глобалізації та енергозбереження».

Спілкування та фахова дискусія молодих науковців сприяли розширенню взаємозв'язків та взаємообміну досвідом в сфері обліку, економіки та енергозбереження; розвитку співпраці між ВНЗ.

Кафедра статистики, обліку та економічної інформатики
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram