Версія для друку

Наукова весна на економічному факультеті

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулась V Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан та проблеми розвитку статистики, обліку та аудиту в умовах глобалізації та енергозбереження». Захід організувала та провела кафедра статистики, обліку та економічної інформатики.

Співорганізаторами конференції виступили: Головне управління статистики у Дніпропетровській області, Національна академія статистики, обліку та аудиту (Київ), Запорізький національний університет (Запоріжжя), Вроцлавський університет, м. Вроцлав (Польща), Лодзинський університет, м. Лодзь (Польща), Університет доктора професора Асена Златарова, м. Бургас (Болгарія).

Конференцію відкрила завідувач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики, доктор економічних наук, професор Оксана Єлісєєва. Науковець зазначила, що конференція вже стала традицією в університеті. Цьогоріч вона набрала ще більших масштабів, планується і подальше розширення та залучення до конференції більшої кількості вітчизняних та іноземних провідних вчених. «Сподіваюсь, що ця Міжнародна науково-практична конференція надихне всіх учасників, особливо молодих науковців, до творчого пошуку, нових наукових досягнень», – відзначила Оксана Костянтинівна.

З побажанням плідної праці до учасників наукового зібрання звернувся і заступник декана економічного факультету, кандидат економічних наук, доцент Сергій Касян, зауваживши: «Приємно, що проблеми енергозбереження та «зеленої економіки» знаходять своє відображення у наукових працях. Обрана тематика науково-практичної конференції є гарною нагодою для наукової дискусії та пошуку шляхів вирішення окреслених проблем. Бажаю усім учасникам конференції яскравих виступів».

Засідання V Міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та проблеми розвитку статистики, обліку та аудиту в умовах глобалізації та енергозбереження» традиційно відбулися у форматі пленарного засідання та наукових секцій.

Ключові доповіді пленарного засідання конференції були присвячені статистичному оцінюванню сталого розвитку (Президент Міжнародного центру економічного сталого розвитку техногенної безпеки та нових технологій «ЕКО-STAR» Віктор Хазан), визначенню статистичних аспектів екологізації (декан факультету інформаційних систем і технологій ДВНЗ «КНЕУ ім. В. Гетьмана» Сергій Ващаєв), управлінню енергозберігаючими технологіями в ЖКГ (професор Запорізького національного університету Лідія Горошкова), питанням причин та наслідків активізації міграційних процесів в Україні (магістр спеціальності «Економіка» ДНУ ім. О. Гончара).

Друга частина конференції проходила у форматі наукових дискусій, у яких брали участь молоді вчені, аспіранти та студенти.

Кафедра статистики, обліку
та економічної інформатики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram