Версія для друку

Підсумки конференції «Людина і космос»

У Національному центрі аерокосмічної освіті молоді України ім. О. Макарова завершила роботу XIХ Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос», яка традиційно проводиться під егідою Міжнародної федерації астронавтики.

Захід організовувався за активної підтримки ДП «Конструкторське бюро«Південне» ім. М. Янгеля та Дніпровського національного університету ім. О. Гончара і присвячувався 80-річчю від дня народження Генерального конструктора ракетно-космічної техніки, академіка НАН України, керівника конструкторського бюро «Південне» (1991-2011 рр.) Станіслава Конюхова.

У конференції, яка вважається чи не головним молодіжним заходом аерокосмічної галузі України та країн СНД, цього року взяли участь понад 350 молодих осіб, які поєднали свою професійну діяльність із ракетобудуванням та наукою про космос. Це – студенти, аспіранти та молоді вчені з Києва, Дніпра, Запоріжжя, Миколаєва, Одеси, Полтави, Ужгорода, Харкова та інших міст України, а також гості з Індії, Казахстану та Китаю. Всі вони протягом трьох днів мали змогу ознайомитися з передовими розробками в аерокосмічній області, а також спільно обговорити найцікавіші наукові доповіді колег.

Загалом, на круглих столах, пленарних і секційних засіданнях конференції за 21 науково-практичним напрямом було заслухано понад 200 доповідей. 37 найкращих із них тепер будуть опубліковані у фахових наукових журналах України – «Механіка гіроскопічних систем», «Інформаційні системи. Механіка і управління »та інших.

Також за результатами плідної роботи дипломами XIХ Міжнародної молодіжної науково-практичній конференції «Людина і Космос» були відзначені 74 учасники, серед них – 35 студентів і аспірантів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Дніпропетровського коледжу ракетно-космічного машинобудування при ДНУ.

Повний список, учасників, які були відзначені журі, можна подивитися на сайті конференції

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram