Версія для друку

Наслідки стихії у ботсаду ДНУ

Фахівці ботанічного саду Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара підраховують збитки, завдані сніговою стихією, що накрила місто 18-19 квітня.

Щоб провести інвентаризацію та підрахувати точну кількість постраждалих дерев, потрібен певний час, адже кожна рослина має свій порядковий номер. На сьогодні вже відомо, що негода знищила, найменшою мірою, півтори сотні дерев. Лише на колекційних ділянках нараховується 56 повністю зламаних або вивернутих з корінням дерев. Постраждали і рідкісні види – кипарисовик Лоусона та 60-літній граб. Про це повідомив виконуючий обов’язки директора ботанічного саду ДНУ Анатолій Кабар.

Анатолій Миколайович відзначив, що якби така кількість снігу випала взимку, то нічого б загрозливого не було. Але сніг випав на початку активного росту рослин, тому вони не витримали такого навантаження. А саме до сумних наслідків призвело те, що багато мокрого снігу налипло на крони дерев, які вже перевели більшу частину свого крохмалю в цукор, що сприяло зростанню в кілька разів крихкості деревини.

Детальніше з матеріалом можна ознайомитися за адресою https://informator.dp.ua/2017/04/21/stihijnoe-bedstvie-v-botanicheskom-sadu-dnepra-nepogoda-unichtozhila-sotni-redkih-rastenij/

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram