Версія для друку

Міжвузівська наукова конференція майбутніх банкірів і фінансистів

Двадцять другий раз поспіль молоді науковці та їхні викладачі зібралися на кафедрі банківської справи економічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара для проведення щорічної Міжвузівської студентської наукової конференції «Сучасні тенденції у розвитку банківської системи та фінансових ринків України».

У роботі наукового зібрання взяли участь представники чотирьох вищих навчальних закладів нашого міста. А саме: студенти кафедр банківської справи та фінансів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, студенти кафедри фінансів та банківської справи Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, студенти кафедри грошового обігу та банківської справи Університету митної справи та фінансів і студенти економічного факультету Запорізької державної інженерної академії. Розширення кола учасників порівняно з минулими роками, очевидно, свідчить про зростання зацікавленості ВНЗ Придніпровського регіону в нашій конференції, про розширення наукових зв’язків між закладами та відкриває перспективи подальшого співробітництва зі студентської науково-дослідної роботи.

На початку заходу учасників привітали завідувачі кафедр фінансів і банківської справи ДНУ, доктори економічних наук Оксана Грабчук та Олена Шевцова. Далі в чотирьох панельних дискусіях відбулося обговорення основних проблемних питань. Модераторами обговорень виступили провідні викладачі кафедри банківської справи нашого університету: професор Ю. Макаренко – у напрямі «Макроекономічні фактори та проблеми грошового ринку»; професор, завідувач кафедри О. Шевцова – у напрямі «Вдосконалення банківського менеджменту»; професор І. Семенча – у напрямі «Технології банківських операцій та новації в банківській практиці» та доцент В.Дереза – у напрямі «Фінансові ринки і банківська діяльність на міжнародному рівні».

Усього на заході було представлено 98 студентських доповідей, які відзначалися високим рівнем оригінальних досліджень. За результатами конференції був сформований електронний збірник наукових тез, а 11 учасників нагородили грамотами.

Загалом, молоді економісти відзначили своєчасність та актуальність комплексного вивчення і оприлюднення сучасної проблематики у сфері банківської діяльності та розвитку фінансових ринків. У свою чергу, досвідчені фахівці наголосили на високому рівні застосування інформаційних комп’ютерних технологій у підготовці студентських виступів.

Наприкінці конференції учасники постановили продовжити славну традицію підведення підсумків студентських наукових досліджень з питань розвитку банківської справи та фінансових ринків на щорічному міжвузівському зібранні.

Кафедра банківської справи
ДНУ ім. О.Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram