Версія для друку

З рідною Alma mater – у світ нових можливостей!

У Палаці студентів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся Перший форум випускників, присвячений 100-літньому ювілею альма-матер, який відзначатиметься 2018 року.

Метою заходу є, насамперед, об’єднання під егідою Асоціації випускників ДНУ найбільш успішних з них, зайнятих у сфері державного управління, освітньо-наукового менеджменту, бізнесу, культури, залучення їх до найбільш значущих університетських проектів і програм.

На зустріч завітали такі відомі в регіоні та країні особистості: випускник історичного та юридичного факультетів – дніпровський міський голова Борис Філатов; випускниця хімічного факультету, заступник голови Наглядової ради ДНУ, співголова ГО «Союз сердець України» Галина Булавка; ректор Університету митної справи та фінансів Віктор Куземко, перший проректор Дніпровського регіонального інституту державного управління Євген Бородін; випускниці філологічного факультету, член Національної спілки письменників України Леся Степовичка й генеральний директор «Приват-ТБ Дніпро», журналіст Ольга Владімірова та багато інших. Усі вони в свій час навчалися на різних факультетах, отримували різні спеціальності, ними опікувалися різні кафедри... Проте як і в студентські роки, так і сьогодні їх продовжує об’єднувати органічне чуття єдиної університетської родини, шанобливе ставлення до свого навчального закладу, який дав ґрунтовні знання, сприяв їхній самореалізації та самоствердженню на професійній і життєвій ниві.

Звертаючись до такого представницького зібрання, ректор Микола Поляков підкреслив, що відзначення у 2018 році знаменної події 100-річчя альма-матер має стати маніфестацією вірності тим високим гуманістичним ідеалам, якими керувалися засновники століття тому. «Теперішні дні стають для Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара по-особливому хвилюючими й відповідальними, бо наш уславлений колектив виходить на старт активної й цілеспрямованої підготовки до надзвичайно вагомої події – золотого ювілею альма-матер. Зазначу, що поряд із багатими національно-освітніми традиціями та всесвітньо відомими науковими школами гордістю нашого університету завжди були його вихованці (число яких за ці роки перевершило 150 тисяч). Ми пишаємося тим, що серед них є яскраві, непересічні, зіркові особистості, які прославили себе й свою державу, а отже, й рідний університет у багатьох сферах професійної діяльності. У цій славній плеяді – відомі та харизматичні політики, видатні громадські діячі, талановиті науковці, визначні митці, педагоги, виробничники, винахідники та бізнесмени. Імена кращих із них вписані золотими літерами в історію та самосвідомість нашого народу. І нам особливо приємно, що, куди б не закинула випускників доля, вони не полишали свого інтересу до стану справ в університеті, який став для них другою рідною домівкою; завжди виявляли до нього шанобливо-поважне ставлення, непідробну любов і безмежну вдячність за отримані знання», – сказав Микола Вікторович. Саме тому всіх, хто носить горде ім’я «випускник ДНУ», ректор закликав активно долучитися до перетворення 100-річчя університету на велике свято, яке запам’ятається надовго.

Про готовність долучитися до спільної справи говорив на зустрічі й міський голова Дніпра Борис Філатов. «Дніпровський національний університет для мене це не просто альма-матер, це – особливий етап у моєму житті. Думаю, багатьом із вас не треба представляти мого батька Альберта Борисовича Філатова, який, можна сказати, віддав усе своє життя університету; сподіваюся ті з вас, хто був із ним знайомий, зберігають нині щирі і теплі спогади про нього. Для мене ж особисто ДНУ став не лише рідним навчальним закладом, де я отримав два червоних диплома, але й місцем, де я зустрів свою кохану дружину, з якою ми вже 25 років разом на життєвому шляху. Відтак, без перебільшення скажу, що з університетом пов’язане все моє життя…», – зазначив Борис Альбертович. Тому, говорячи про очікуваний столітній ювілей університету, Борис Філатов запевнив присутніх у своїй цілковитій підтримці та допомозі в його організації. «Як міський голова, я дуже добре розумію наскільки важливими є для гідного відзначення такої річниці достатнє фінансування та ефективний менеджмент. Саме тому можу запевнити вас, що докладу усіх зусиль із пошуку відповідних ресурсів, залучатиму до підготовки цього святкування наявний виконавчий апарат та депутатський корпус. Поза сумнівом, місто підставить університету плече в організації такого визначного ювілею, чим сподіваємося підкреслити флагманську роль ДНУ ім. О.Гончара у нашому регіоні та країні», – наголосив Б.Філатов. Зокрема, на нараді з мером міста було домовлено створити спільний робочий орган з підготовки до ювілею.

Під час роботи Форуму учасники ознайомилися з презентаціями професійно й соціально вагомих університетських проектів та програм.

А у підсумку заходу були прийняті звернення учасників Першого форуму до вихованців університету різних поколінь, Кодекс та Хартія випускника Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram