Версія для друку

Правове виховання молоді – елемент національної безпеки

Нещодавно керівництво Дніпропетровського ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при ДНУ ім. О. Гончара та співробітники кафедри безпеки життєдіяльності університету організували зустріч випускників із представниками керівництва Східного територіального управління військової служби правопорядку, учасниками бойових дій, полковниками Збройних Сил України Володимиром Атрошенком та Павлом Тітковим.

Варто відзначити, що у ліцеї приділяють велику увагу підвищенню правового рівня учнів. Адже виховання правової культури, виконання громадянами вимог і положень законів у наш буремний час має неоціненне значення.

Володимир Атрошенко та Павло Тітков розповіли старшокласникам про діяльність, мету і завдання військової служби правопорядку. А саме, що це спеціальне правоохоронне формування у складі Збройних Сил України призначене для забезпечення правопорядку і військової дисципліни серед військовослужбовців у місцях дислокації військових частин, у військових навчальних закладах, установах та організаціях, військових містечках, на вулицях і в громадських місцях. Також військова служба правопорядку покликана запобігати злочинам та іншим правопорушенням у Збройних Силах України; захищати життя, здоров'я, права і законні інтереси усіх представників ЗСУ, захищати майно Збройних Сил України, брати участь у протидії диверсійним проявам і терористичним актам на військових об'єктах.

Бойові офіцери відзначили, що при введенні в Україні чи окремих її місцевостях режиму воєнного чи надзвичайного стану на Службу правопорядку покладаються додаткові завдання.

Наприкінці зустрічі Володимир Атрошенко та Павло Тітков відповідали на запитання учнів, давали корисні поради, розповіли про особливості проходження служби на сході України, перспективи створення військової поліції, роз’яснили зміни у формі одягу та знаків розрізнення військовослужбовців.

Учасники зустрічі дійшли до висновку, що немає альтернативи неухильному виконанню положень законодавства, особливо у цей тривожний період.

Для учнів молодших класів ліцею у цей день провели екскурсію навчально-методичною лабораторією криміналістики. У цьому унікальному підрозділі університету досвідчений викладач юридичного факультету, ветеран Міністерства внутрішніх справ України Володимир Хейлік провів захоплююче заняття з дітьми з питань правової культури, а також продемонстрував експонати в музеї криміналістики, який з великим ентузіазмом та душевним поривом створював особисто разом з колегами.

Ця кропітка нескінченна робота з молоддю не демонструє миттєвих яскравих проявів, швидкої бажаної віддачі. Але, впевнені, в майбутньому вона матиме позитивний вплив на розвиток правової держави, побудованої на принципах законності, верховенства права, поваги до особи, соціальної справедливості і зміцнення національної безпеки в цілому.

Володимир Романенко, старший викладач
кафедри безпеки життєдіяльності


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram