Версія для друку

Перемога у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт у галузі «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит»

Студентка спеціальності «Облік і оподаткування», магістр першого року навчання економічного факультету ДНУ ім. О.Гончара Юлія Шачаніна здобула перемогу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з природничих, технічних та гуманітарних наук у галузі науки «Бухгалтерський облік, аналіз та аудит», що проходив на базі Київського національного торгівельно-економічного університету.

Наукова робота Юлії на тему «Організаційно-методичний підхід до обліку витрат на персонал як особливого ресурсу підприємства» виконана під керівництвом кандидата економічних наук, доцента кафедри статистики, обліку та економічної інформатики ДНУ Тетяни Вікторівни Гільорме.

У своєму проекті студентка успішно вирішила поставлені завдання: дослідила особливості моделей обліку та оцінки людського капіталу: активів та корисності ресурсу; побудувала організаційні моделі обліку витрат на персонал в системі управлінського обліку; довела необхідність уведення двох додаткових показників: витрати «часу життя» (проекту) та вартість відкладених рішень відповідно до альтернативної теорії витрат при визначенні ефективності запровадження програми (проекту) розвитку персоналу; обґрунтувала вибір моделі обліку витрат на людський капітал в залежності від обсягів повноважень та обов’язків управлінців, а також запровадила на промисловому підприємстві модель обліку витрат на людський капітал в залежності від класифікації центрів відповідальності. За всі ці корисні напрацювання дівчина заслужено отримала диплом ІІІ ступеню.

Загалом, на розгляд галузевої конкурсної комісії надійшло 138 робіт. До другого етапу ІІ туру конкурсу, що проводився у формі науково-практичної конференції, галузевою комісією були допущені 35 наукових робіт представників 24 ВНЗ України з міст: Дніпро, Запоріжжя, Ірпінь, Київ, Житомир, Полтава, Миколаїв, Рівне, Львів, Суми, Тернопіль, Харків та Чернівці. Юлія Шачаніна стала єдиною дніпровською студенткою, яка здобула перемогу у цьому всеукраїнському конкурсі.

Колектив кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вітає переможницю та бажає подальших наукових успіхів!

Доцент кафедри статистики, обліку та економічної інформатики
ДНУ ім. О.Гончара
Тетяна Гільорме


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram