Версія для друку

Політична наука в конкурсних роботах студентів

Дві студентки факультету суспільних наук і міжнародних відносин Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобули перемогу в ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з політичних наук.

Конкурс проходив 20-21 березня на базі Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (м. Івано-Франківськ) та був присвячений актуальним питанням сучасних наукових досліджень у галузі політології.

Наукові роботи подали 42 студенти із понад 49 вищих навчальних закладів України. Кваліфіковане журі, до складу якого ввійшли науковці в галузі політології з провідних вищих навчальних закладів нашої держави, об’єктивно оцінили теоретичні, прикладні й творчі здібності студентів. За підсумками роботи конкурсу було визначено переможців та призерів інтелектуальних змагань, обговорено перспективи розвитку та пріоритетні напрямки наукових досліджень з політології.

Авторів кращих наукових робіт відзначили дипломами та грамотами. За підсумками конкурсу студентка групи СП-16м-1 Анастасія Миронова отримала диплом ІІ ступеня. Науковим інтересом Анастасії є тема вікової та гендерної детермінації як чинників формування владних структур в сучасній Україні. Дослідниця, як і інші учасники Всеукраїнського конкурсу, представляла роботу у вигляді розширеної презентації. У дослідженні були представлені рівень та особливості представництва жінок в інститутах політичного управління. На багатому фактичному матеріалі дівчина проаналізувала тенденції зростання кількості жінок у парламентах, урядах та політичних партіях в Україні й світі. Під час дискусії Анастасія відповіла на запитання щодо співвідношення культурного коду й ментальності українського етносу та політичного активізму жінок. Дипломом за креативність нагородили студентку групи СП-14-2 Юлію Олексієнко.

Вітаємо студенток-політологів із високими професійними досягненнями та бажаємо їм подальшого наукового пошуку, успіхів у досягненні мети та нових перемог!

Кафедра політології


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram