Версія для друку

Новий міжнародний проект на підтримку підготовки докторів філософії

На початку лютого в рамках проекту «Структурне співробітництво у проведенні докторських досліджень, тренінги з передачі навичок та підготовка до написання наукових праць у вищих навчальних закладах України» відбувся навчальний візит представників Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара до Університету Тампере (Фінляндія).

У програмі мобільності брали участь представники кафедри іноземних мов для гуманітарних спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, зокрема завідувач кафедри, професор Елла Гончаренко, канд. філол. наук, доцент Олена Бесараб, старший викладач Наталя Стирнік та канд. філол. наук, доцент Людмила Байсара – директор Регіонального центру інтенсивного навчання іноземних мов та підготовки до оцінювання рівня знань за системою міжнародних сертифікатів.

Проект розрахований на три роки. Його координатором та розпорядником гранту є Вільнюський університет (Литва), партнерами – університет Тампере (Фінляндія), Вільнюський університет (Вільнюс, Литва), Технологічний Інститут (Лімерик, Ірландія) та університет Люм`єр Ліон 2 (Франція).

Метою програми є створення у рамках реформ вищої освіти в Україні п’яти докторських центрів (DOC HUB), до яких входять Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Національний університет «Києво-Могилянська академія», Харківський національний економічний університет, Національний університет «Львівська політехніка» та Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського. Учасники проекту планують розробити та впровадити програми з академічного (наукового) письма англійською мовою для аспірантів (освітньо-науковий рівень – доктор філософії (PhD).

Представники ДНУ у складі групи науковців провідних ВНЗ України ознайомилися із сучасними практичними курсами та європейським досвідом, актуальними методиками викладання академічного (наукового) письма, програмою підготовки науковців в університеті Тампере та основними дисциплінами для аспірантів, що навчаються за програмою «Доктор філософії», а також взяли участь у семінарах за відповідною тематикою.

Кафедра іноземних мов для
гуманітарних спеціальностей


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram