Версія для друку

Волонтерська акція для мешканців Авдіївки

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара активно долучилися до акції допомоги мешканцям Авдіївки «Разом – сила!», розпочатої з ініціативи Молодіжної ради м. Дніпро. За кілька днів зібрали медичних препаратів на суму понад 9 тисяч гривень, а також чимало дитячих теплих речей, ковдр, засобів особистої гігієни тощо, чим вкотре продемонстрували свою чітку патріотичну позицію.

З болем у серці сприйняли студенти та працівники університету нещодавні події під Авдіївкою, де внаслідок активізації терористичних дій з боку бойовиків так званої «ДНР» склалася критична гуманітарна ситуація, місто залишилось без тепло- водо- та газопостачання в період сильних морозів, гостро відчувалася нестача найнеобхіднішого – медикаментів, їжі, теплого одягу... Особливо в скрутному становищі опинилися діти.

Вагомий внесок у доброчинну справу зробили факультети української й іноземної філології та мистецтвознавства, психології, прикладної математики, юридичний; біології, екології та медицини; геолого-географічний, Навчально-методичний центр післядипломної освіти й підвищення кваліфікації та інші підрозділи й окремі особи, небайдужі до чужої біди. «Ми підтримали жителів Авдіївки, чим змогли. Це наш звичайний акт милосердя, наш громадянський обов’язок», – заявив завідувач кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології професор Альберт Вінніков, передаючи зібрані речі до пункту збору в профспілковому комітеті ДНУ.

З початку агресії Російської Федерації на сході України студенти та співробітники Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара неодноразово протягували руку допомоги мешканцям палаючого Донбасу, багато з них стали активними учасниками волонтерського руху, що набрав у цей грізний для країни час неабиякого розмаху як один з промовистих чинників багатогранного повсякдення нашого колективу.

Усі, хто бажає допомогти постраждалим в Авдіївці, можуть звертатися до профспілкового комітету – 1 корпус ДНУ, кім.120.

Валентин Іваненко,
проректор з науково-педагогічної роботи
у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram